x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanţă bună, dar cu efect întârziat

Ordonanţă bună, dar cu efect întârziat

07 Iun 2016   •   19:40

Proiectul de ordonanţă menit să revizuiască grilele de salarizare ale bugetarilor este agreat de sindicate, singurul punct la care există un dezacord fiind data de la care ajustările se vor aplica, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicali din Educaţie, de ieri.

"Principala nemulţumire a colegilor din Educaţie nu este legată de fondul problemei, de principiile pe care le-am respectat de la un cap la altul în tot acest proces. Problema lor e legată de termen. Ei ar fi vrut ca, aşa cum există la Sănătate o grilă care se aplică de la 1 august 2016, să existe şi la Educaţie. Noi am explicat motivele pentru care nu se poate acest lucru", a declarat Pîslaru după întâlnire.

Proiectul Guvernului prevede creşteri salariale în special pentru debutanţi, însă începând de anul viitor, unele măsuri fiind lăsate pentru 2018. Sindicatele din Educaţie au reclamat faptul că în Sănătate măsurile se aplică de la 1 august 2016, existând discriminare între domenii. Proiectul ajustărilor salariale în sectorul bugetar ar putea fi trimis săptămâna aceasta la Guvern, pentru aprobare.

 

Proiectul ajustării salariilor a fost negociat mai bine de o lună de Guvern şi sindicate. Dacă în Sănătate măsurile se aplică de anul acesta, pentru celelalte domenii bugetare vor fi amânări ale ajustărilor. Această discrepanţă a făcut ca profesorii să iasă în stradă, săptămâna trecută

×