x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militarilor, respinsă de Comisia juridică a Senatului

Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militarilor, respinsă de Comisia juridică a Senatului

01 Mar 2011   •   11:16

Parlamentarii din Comisia juridică a Senatului au respins Ordonanţa privind recalculare pensiilor militarilor.Astfel, membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei referitoare la recalcularea pensiilor militare.Proiectul a fost respins cu şase voturi "împotrivã", din partea senatorilor PSD şi PNL şi douã "abţineri", apaţinând senatorilor Iulian Urban (PDL) şi Gyerko Laszlo (UDMR), informează Mediafax.

La finalul lunii ianuarie, procesul de recalculare a pensiilor militare a fost prelungit până la sfârşitul acestui an. Instituţiile din sistemul de apărare sunt cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

Pensiile vor fi recalculate prin determinarea stagiilor de cotizare şi punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de beneficiari, utilizând algoritmul de calcul prevăzut de legislaţia în vigoare la data recalculării.

Pensiile militare recalculate vor putea fi însă revizuite şi la cererea beneficiarului, în baza actelor doveditoare prezentate de acesta, din care să rezulte alte date decât cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi cu caracter salarial şi perioade suplimentare la vechimea în serviciu.

Drepturile de pensii revizuite se acordă de la 1 ianuarie 2011 dacă cererea, împreună cu actele doveditoare, a fost depusă în termenul general de prescripţie sau de la data întâi a lunii următoare celei în care cererea a fost depusă la casa de pensii peste acest termen general.

×