x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvăluire BOMBĂ: Organizațiile din România care susțin autonomia Ținutului Secuiesc, finanțate de Budapesta

Dezvăluire BOMBĂ: Organizațiile din România care susțin autonomia Ținutului Secuiesc, finanțate de Budapesta

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2023   •   19:22
Dezvăluire BOMBĂ: Organizațiile din România care susțin autonomia Ținutului Secuiesc, finanțate de Budapesta

Guvernul lui Viktor Orban ar fi finanțat în secret mai multe organizații maghiare din ţara noastră, în special din Transilvania, care susțin autonomia Ținutului Secuiesc.

Potrivit Antena 3 CNN, dezvăluirea a fost făcută de un ziar din Ungaria care a solicitat, conform legii, declasificarea unor hotărâri de guvern mai vechi de zece ani.

Jurnaliștii din țara vecină au făcut public faptul că România a încasat, în anul 2011, peste 200 de milioane de forinți, banii de fapt reprezintă doar 35% din sumele furnizate de Ungaria către celelalte țări, acolo unde partidul lui Vicktor Orban are susținători.

De altfel, tot presa maghiară a fost cea care a dezvăluit că apogeul în ceea ce privește banii furnizați, de către Ungaria spre România, ar fi fost atins în anul 2020, atunci când organizațiile din țara noastră, în frunte cu Consiliul Național al Maghiarilor, ar fi încasat peste 300 de milioane de euro.

Datele publice, oficiale, raportate în 2021, contrazic însă acest lucru, în scris regăsindu-se doar peste 9 milioane de euro, bani care ar fi fost livrați către organizațiile și toate asociațiile apropiate UDMR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dezvaluiri

×