x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ORNISS neagă informaţia potrivit căreia o închisoare CIA ar fi funcţionat în clădirea Oficiului

ORNISS neagă informaţia potrivit căreia o închisoare CIA ar fi funcţionat în clădirea Oficiului

08 Dec 2011   •   09:31

Reprezentantii ORNISS au reactionat, astazi, la ultimele informatii privind functionarea inchisorilor CIA in Romania. Potrivit acestora, de la sfarsitul anului 2002, cladirea in care se presupune ca ar fi existat aceste inchisori a servit in exclusivitate ca sediu al institutiei si nu ca un centru de detentie.

"Incepand cu ultima parte a anului 2002, cladirea din strada Mures, nr. 4, a servit in exclusivitate ca sediu al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat. In acest sens, infirmam categoric speculatiile din presa conform carora in acest sediu ar fi functionat o inchisoare CIA", a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al institutiei, Simona Cap-Alb.

Potrivit unei investigatii realizate de agentia americana Associated Press si televiziunea germana ARD, inchisoarea CIA din Romania ar fi functionat in cladirea in care in prezent se afla Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), pe strada Mures, nr. 4, in sectorul 1 al Capitalei. (V.M.)

×
Subiecte în articol: închisori cia orniss