x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Otawa - Ancheta de la un diplomat roman

Otawa - Ancheta de la un diplomat roman

26 Noi 2004   •   00:00

Presa canadiana relateaza despre o ancheta pornita de la informatia ca un angajat al unei misiuni diplomatice romane ar fi intervenit, la Ottawa, pentru ca fiica sa sa obtina un nou permis de sedere in Canada, concomitent cu scandalul declansat in jurul unui ministru care a acordat azil unei romance.

Click pentru a mari imaginea
MINISTRUL. Judith Sgro este aspru criticata in Canada
ARTICOL. Toronto Sun relateaza ca Politia canadiana investigheaza informatiile potrivit carora un angajat al unei misiuni diplomatice romanesti ar fi intervenit pe langa autoritatile de la Ottawa pentru ca fiica lui - dansatoare exotica - sa primeasca de urgenta un nou permis special de munca. Conform legislatiei canadiene privind imigrarea, dansatoarele exotice straine trebuie sa lucreze, in interval de un an, intr-un singur club de noapte. Pentru a schimba locul de munca, dansatoarele sunt nevoite sa solicite un alt permis.

VIZA PENTRU O ROMANCA. Potrivit unor oficiali guvernamentali, romanca - al carei nume de scena este Andreea - a sosit in Canada in urma cu un an, fiind angajata intr-un club din Niagara Falls. Ulterior, ea a dorit sa lucreze in alt local, dar nu a reusit sa obtina un nou permis de munca. Andreea a facut apel la tatal sau - angajat in cadrul unei misiuni diplomatice din Ungaria, iar acesta ar fi ajutat-o sa obtina viza chiar a doua zi, adauga sursa citata. La ora inchiderii editie, Ministerul roman de Externe nu a putut sa faca nici o precizare si nici un comentariu legat de identitatea diplomatului implicat in scandal.

DEZMIN}IRE. Ministerul rom~n de Externe a precizat c`, n urma verific`rilor f`cute, nu exist` nici un diplomat rom~n care s` se afle n situa]ia descris` de presa canadian`.

552 DE FETE
Romancele isi trag partea leului dintr-un program de imigratie destinat dansatoarelor exotice si pus la punct de guvernul canadian. Ministrul Imigratiei, Judith Sgro, a reusit sa-i convinga pe ceilaltil membri ai Executivului ca tara "are mare nevoie de dansatoare straine", intrucat talentele locale nu reusesc sa satisfaca cerintele pietei de profil. Programul a fost lansat in urma cu cativa ani, dar romancele au inteles abia de curand cum pot profita de el. Daca in 2001 doar 25 de conationale au primit viza de Canada in cadrul acestui program, acum, romancele reprezinta peste 80% din numarul dansatoarelor straine care au beneficiat de viza anul trecut. In total, 552 de fete din tara noastra au calcat pamantul canadian pentru a-i incanta cu miscarile lor unduitoare pe clientii localurilor de strip-tease. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: observator