x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oţelul Roşu: Unul dintre muncitorii răniţi a murit

Oţelul Roşu: Unul dintre muncitorii răniţi a murit

25 Aug 2009   •   00:00

Unul dintre cei doi muncitori răniţi în urma exploziei de la combinatul siderurgic Oţelu Roşu a decedat marţi la Spitalul de Arşi din Timişoara.



Prof. dr. Gheorghe Nodiţi, chirurg la Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie şi Arşi (Casa Austria) din Timişoara,spune că starea acestuia era foarte gravă, bărbatul având arsuri pe aproape întreaga suprafaţă a corpului, cu un grad foarte mare de profunzime. "Sunt arsuri de gradul III, care fac ca şansele pentru el să fie, practic, inexistente", a precizat prof. dr. Gheorghe Nodiţi, citat de Agerpres.

Cel de-al doilea muncitor rănit are arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, dar şi acestea sunt deosebit de profunde, complicând situaţia. "Aproape 20% din suprafaţa arsă este afectată la o adâncime de gradul III, dar cu el o să încercăm să facem manevre mai rapide, prin care să înlocuim suprafeţele respective cu ţesuturi recoltate din alte părţi ale corpului", a spus medicul. În urma unei puternice explozii care a avut loc în noaptea de luni spre marţi la combinatul siderurgic Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin un muncitor a murit pe loc, iar alţi doi au fost grav răniţi. Răniţii, aflaţi în stare critică, au fost transportaţi iniţial la Spitalul din Caransebeş, iar apoi la Spitalul de Arşi din Timişoara.

Se pare că un cuptor încins cu o capacitate de 94 de tone a explodat, după ce un dispozitiv cu electrozi a căzut în interiorul acestuia. Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exploziei. Conducerea combinatului Oţelul Roşu nu a făcut nicio precizare în legătură cu accidentul.

×
Subiecte în articol: observator