x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ovidiu Miculescu, validat preşedinte al Radioului Public de Comisiile de Cultură din Parlament

Ovidiu Miculescu, validat preşedinte al Radioului Public de Comisiile de Cultură din Parlament

03 Iul 2012   •   06:43
Ovidiu Miculescu, validat preşedinte al Radioului Public de Comisiile de Cultură din Parlament

UPDATE 11:15 - Ovidiu Miculescu a fost validat ca presedinte - director general al Radioului Public, marti, de catre Comisiile de Cultura ale Parlamentului, cu 17 voturi "pentru" si 4 "abtineri".

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune l-a propus astazi pe Ovidiu Miculescu pentru functia de presedinte-director general al SRR.

Comisiile pentru cultura din Senat si Camera Deputatilor au inceput audierea lui Miculescu, desemnat de membrii Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune pentru ocuparea functiei de presedinte al CA al SRR.

"Cred ca trebuie inceput un proces de modernizare a acestei institutii pe doua directii. Trebuie, cred, sa venim la anul 2012. Functionam dupa o lege din 1994, institutional, in activitatea Radio Romania acest lucru se simte. Este un model institutional usor impietrit. In al doilea rand, trebuie sa reusim sa rezolvam chestiunea acoperirii intregii populatii a Romaniei. Atunci cand s-a desenat acoperirea Radio Romania s-a folosit un termen gresit, dupa parerea mea, 'acoperirea teritoriului', ci nu a 'populatiei'. Teritoriul este acoperit in acest moment 95-96%, teoretic. Populatia in schimb nu este acoperita. Daca anul trecut a reusit sa deschida postul la Chisinau, inca sunt bucati importante din Romania in care Radioul public nu se aude", a spus Miculescu, la audierea in Comisiile de cultura din Parlament.

Cel care ocupa inainte functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Demeter Andras, si-a dat demisia vinerea trecuta. El a solicitat celor doua Camere ale Parlamentului "dispunerea masurilor necesare in vederea absolvirii de responsabilitatile conferite prin hotararea Parlamentului".

Potrivit unui comunicat remis de Demeter Andras, cauza acestei decizii este "nerespectarea de catre autoritatile competente ale statului a dispozitiilor imperative ale Legii de functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune".

×