x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Padina: Un urs a atacat un grup de turişti

Padina: Un urs a atacat un grup de turişti

19 Aug 2009   •   00:00

O femeie de 44 de ani şi fiul acesteia, de 19 ani, au fost atacaţi, miercuri dimineaţa, în zona Padina din judeţul Dâmboviţa, de un urs, însă au reuşit să fugă şi s-au ales numai cu zgârieturi.



Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Dâmboviţa, Marian Vătăşelu, incidentul a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112. Potrivit acestuia, ursul i-a rănit pe mamă şi fiul ei, dar rănile nu le pun viaţa în pericol. Soţul femeii a scăpat fără nicio zgârietură. Iniţial, răniţii au fost duşi la sediul Salvamont Dâmboviţa, unde li s-a acordat primul ajutor şi apoi au fost transportaţi la spital.

Femeia a fost zgâriată la piciorul stâng, iar băiatul în zona şoldului şi a omoplatului. Au fost duşi cu două ambulanţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dar rănile fiind minore nu au rămas internaţi.

Familia este din Piteşti şi a fost atacată în timp ce dormea în cort. Ursul a sfâşiat cortul, iar soţul femeii rănite, care dormea de asemenea în cort a făcut zgomot, a început să strige după ajutor şi s-a strecurat până la maşină, reuşind să aprindă farurile. Ursul s-a speriat şi a fugit în pădure.

Şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, spune că în cortul în care a intrat ursul nu era mâncare. Acesta este al şaselea atac al urşilor în zona montană dâmboviţeană. În urmă cu o săptămână, în vreme ce salvamontiştii încercau să alunge un urs, un altul s-a apropiat de cortul din curtea refugiului Salvamont. Din fericire, a fost rapid îndepărtat cu făclii, fără ca cineva să fie rănit.

×
Subiecte în articol: observator