x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Palatul Parlamentului, Ateneul şi Opera rămân pe întuneric

Palatul Parlamentului, Ateneul şi Opera rămân pe întuneric

27 Mar 2010   •   00:00
Palatul Parlamentului, Ateneul şi Opera rămân pe întuneric

Australienii au stins luminile în cadrul celui mai mare eveniment eco din lume - Ora Pământului. Mai multe zone din Sidney au rămas în întuneric pentru mai mult timp într-un gest-simbol al luptei împotriva schimbărilor climatice. Momentul va fi marcat şi de români. Pentru al doilea an consecutiv, românii vor stinge luminile începând cu ora 20.30, timp de 60 de minute.



Australienii au fost primii care au marcat evenimentul inventat chiar de ei - Ora Pământului. Totul a început în Sydney, în martie 2007. Atunci, timp de o oră, în mai multe clădiri emblematice din oraş s-au stins luminile timp de o oră. Peste 2.000 de companii şi aproape 2,2 milioane de oameni au luat parte la iniţiativă.

Succesul evenimentului a facut ca, în 2008, "Ora Pământului" să devină o mişcare globală, care a luat o amploare şi mai mare anul trecut.


Românii vor marca şi ei momentul, scrie antena3.ro. Luminile Palatului Parlamentului şi ale altor clădiri importante din Capitală şi din ţară vor fi stinse între orele 20,30 şi 21,30. În întuneric vor rămâne şi Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional, dar şi Opera.

Cele mai importante oraşe din lume şi-au anunţat şi ele participarea la a patra ediţie a unuia dintre cele mai aşteptate evenimente concepute de ecologişti. Astfel, timp de o oră, luminile se vor stinge la Turnul Eiffel din Paris, Palatul Buckingham din Londra, Poarta Brandenburg din Berlin podul Golden Gate din San Francisco, Empire State Building din New York, statuia Mântuitorului Isus din Rio de Janeiro dar şi la Turnul Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume.

×
Subiecte în articol: observator