x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parada de Ziua Națională. Mii de militari vor defila în Piața Arcul de Triumf din Capitală

Parada de Ziua Națională. Mii de militari vor defila în Piața Arcul de Triumf din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   10:15
Parada de Ziua Națională. Mii de militari vor defila în Piața Arcul de Triumf din Capitală
Sursa foto: DIANA OROS

Circa 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, SRI, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, șcu130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada Militară Națională, organizată vineri, 1 Decembrie, în Capitală.

Alături de militarii români vor defila și 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, SUA și Țările de Jos, precum și militari din țările aliate NATO de pe teritoriul României. 

Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, SUA și Turcia.

Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie.

Totodată, vineri, 1 Decembrie, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz, iar în zona Arcului de Triumf din București va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

 

În garnizoanele în care sunt dislocate unităţi militare, reprezentanţii Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal și tehnică, precum și de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale, transmite antena3CNN

×