x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parintele Shaolin

Parintele Shaolin

11 Sep 2004   •   00:00

Preotul Comandamentului Teritorial de Jandarmi Bacau a reusit sa prinda si sa imobilizeze cu mainile goale trei talhari. Parintele Iulian Ichim este locotenent colonel si a facut patru ani karate. El i-a pus pe cei trei talhari la pamant, cu mainile si picioarele departate, si i-a predat "colet" politistilor.

CEZARA DUTA

Un preot cu grad de locotenent colonel, angajat al Comandamentului Teritorial de Jandarmi Bacau a prins si imobilizat, joi dupa-amiaza, intr-un magazin de amanet din centrul Bacaului, trei talhari care furasera lantul de aur de la gatul unei femei. Cei trei au fost surprinsi chiar in momentul in care voiau sa amaneteze bijuteria.

INCIDENTUL. Fapta s-a petrecut in jurul orei 16:00, in momentul in care Adela Ciubotaru, in varsta de 59 de ani, din Bacau, se intorcea de la piata. Femeia s-a oprit pentru scurt timp sa se odihneasca sub povara sacoselor. "Cand sa le ridic de jos, am simtit o mana pe la spate, care mi-a smuls lantul de la gat. M-am speriat si am inceput sa strig. Un domn care trecea intamplator pe strada s-a luat dupa ei. Eu m-am dus acasa si m-am rugat la Dumnezeu sa ii prinda pe hoti", ne-a declarat Adela Ciubotaru. Ruga i-a fost ascultata caci chiar un preot, cei drept cu grad de locotenent colonel, i-a prins pe cei trei chiar cand voiau sa amaneteze bijuteria.

VINOVATII. Politistii i-au identificat pe cei trei ca fiind Ciprian Istoc, de 18 ani, Valentin Lache, de 19 ani, si un minor de 15 ani. "Este prima oara cand un cetatean actioneaza astfel. A procedat foarte bine pentru ca a asteptat pana cand cei trei erau intr-un singur loc inchis si i-a putut prinde pe toti. Daca ar fi actionat pe strada, probabil ca ar fi fugit fiecare in alta directie", ne-a declarat inspectorul principal Florin Rau, de la Biroul de Investigatii Criminale a Politiei municipiului Bacau. Istoc, unul dintre talhari, fusese eliberat din Penitenciar in mai, dupa o condamnare pentru talharie, in timp ce Lache are antecedente pentru furturi de biciclete si din boxe. Cei doi, impreuna cu minorul de 15 ani, au fost prezentati ieri procurorului cu propunerea de arestare.

LAUDE

"Este prima oara cand un cetatean actioneaza astfel. A procedat foarte bine pentru ca a asteptat pana cand cei trei erau intr-un singur loc inchis si i-a putut prinde pe toti. Daca ar fi actionat pe strada, probabil ca ar fi fugit fiecare in alta directie si ar fi putut prinde cel mult unul dintre ei" - Florin Rau, inspector principal la Biroul de Investigatii Criminale a Politiei municipiului Bacau

URMARIREA

"Am mers in urma lor fara sa le dau de banuit ca ii urmaresc. Cand au ajuns la amanet, am vazut ca unul a ramas afara de paza. L-am imobilizat si l-am bagat inauntru impreuna cu ceilalti doi. Le-am aratat legitimatia si le-am spus ca sunt de la jandarmerie. I-am pus cu fata la pamant si cu mainile si picioarele departate. Nu stiam daca au cutite sau alte arme si a trebuit sa fiu foarte sigur si hotarat pentru ca eram constient ca sunt in pericol. De aceea, le-am spus ca am arma si ca ii impusc daca misca. O vanzatoare a chemat politia si i-a retinut", ne-a declarat Iulian Ichim, preotul jandarm. Iulian Ichim este de patru ani preot la singura biserica a jandarmeriei din intreaga Moldova si a ctitorit biserica din curtea Comandamentului Teritorial de Jandarmi. Totodata, el pastoreste jandarmii si se ocupa de educatia religioasa si psiho-morala a militarilor si a familiilor lor. Pentru ca a practicat timp de patru ani artele martiale, colegii, adica enoriasii, ii spun "Parintele Shaolin". Preotul Ichim ne-a marturisit ca a invatat tehnica de lupta de la jandarmii pe care ii pastoreste si, in plus, in timpul liceului a fost practicant de arte martiale.

×
Subiecte în articol: observator