x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul European dă României 11,8 milioane de euro

Parlamentul European dă României 11,8 milioane de euro

24 Feb 2009   •   00:00

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a votat marţi mobilizarea sumei de 11,8 milioane euro ce va fi acordată României ca asistenţă financiară pentru pagubele provocate de inundaţiile din vara anului 2008, informează un comunicat de presă din partea europarlamentarului Theodor Stolojan.



Comisia pentru Bugete a audiat reprezentaţi ai autorităţilor locale din regiunile afectate de inundaţii. Din partea Consiliului Judeţean Suceava a participat preşedintele Gheorghe Flutur. Acesta a susţinut în faţa Comisiei solicitarea României de a primi asistenţă financiară din Fondul European de Solidaritate pentru acoperirea parţială a pagubelor provocate de inundaţiile de anul trecut în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Maramureş.

Şeful delegaţiei României în grupul PPE-DE, Theodor Stolojan, a cerut urgentarea procedurilor pentru alocarea fondurilor. "Cer reprezentanţilor Comisiei Europene, aici de faţă, să înceapă deja discuţiile cu autorităţile române, pentru realizarea acordului de implementare. Am votat astăzi în Comisia pentru Bugete a Parlamentului, acest raport, vom avea vot final al plenului în luna martie, dar până atunci trebuie să avem toate documentele pregătite pentru a beneficia cât mai rapid de aceşti bani pentru refacerea locuinţelor, infrastructurii etc.", a subliniat în cadrul şedinţei, Theodor Stolojan.

Acordul interinstituţional din 17 mai 2006 permite mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene printr-un mecanism de flexibilitate, în limita unui plafon anual de 1 miliard de euro, în mod suplimentar faţă de rubricile corespunzătoare din cadrul financiar. Acesta este şi cazul propunerii de mobilizare a celor 11,8 milioane euro ca ajutor financiar pentru cele cinci judeţe din România afectate grav de inundaţiile din 2008.

×
Subiecte în articol: romania