x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parodie la Govora - Uzinele Sodice, scoase din nou la vanzare

Parodie la Govora - Uzinele Sodice, scoase din nou la vanzare

23 Mar 2005   •   00:00

Parodia pusa la cale de fratii Emil si Marius Cristescu nu este nici pe departe sfarsita. Dupa ce au anuntat cu surle si trambite ca vor vinde Uzinele Sodice Govora, bosii BegaCom nu au mai dat nici un semn de viata.

ABSENT. Emil Cristescu nu a mai dat nici un semn de viata de cand a anuntat ca va vinde Uzinele Sodice Govora
Ei au promis in cursul saptamanii trecute, in urma unei intalniri cu conducerea AVAS, ca vor face o oferta concreta de pret in cursul zilei de vineri. Asa cum era de asteptat, nu s-au tinut de cuvant.

SESIZARE. Intre timp, au aparut elemente noi in aceasta afacere. Consiliul Concurentei a decis ca procesul de reprivatizare a USG poate reincepe, deoarece decizia acestei institutii data in cursul anului trecut, prin care se respingea acuzatia privind concentrarea de actiuni in mainile patronilor BegaCom, a devenit caduca. Desi au declarat ca nu se pot sesiza in cazul USG, intrucat este vorba de o cauza civila, nu penala, procurorii PNA i-au cerut prefectului de Valcea sesizari din presa scrisa cu privire la eventuale fapte penale ale Cristestilor. Prefectul Anuta Handolescu ne-a declarat ca va cauta in arhiva toate materialele publicate de Jurnalul National cu privire la faptele Cristestilor, si in special pe cele cu taierile de instalatii din USG, vandute mai apoi ca fier vechi pentru milioane de dolari.

REPRIVATIZARE. In urma cu doua zile, la Prefectura Valcea sosea raspunsul Consiliului Concurentei cu privire la sesizarea prefectului Anuta Handolescu, referitor la concentrarea de actiuni in mainile patronilor BegaCom. In hartie se arata ca decizia acestei institutii data in cursul anului 2004, privind neadmiterea faptului ca fratii Cristescu au savarsit infractiunea de concentrare de actiuni, a devenit fara putere legala. Inainte de aceasta, AVAS va demara un control postprivatizare, echipa de audit a acestei insitutii urmand sa soseasca la Valcea in cateva zile. In foarte scurt timp, SC CET Govora SA, principalul creditor al USG, va prelua, pentru o perioada determinata, pachetul majoritar de actiuni de la Uzinele Sodice Govora, pentru pretul de 2,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator