x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Basarab, amanat

Pasajul Basarab, amanat

22 Iul 2004   •   00:00

Proiectul privind construirea Pasajului suprateran Basarab nu a fost aprobat ieri de consilierii generali ai Capitalei, cu un singur vot lipsa.

Saptamana trecuta, proiectele referitoare la Parkingul de la Gara de Nord, modernizarea tramvaielor si reabilitarea strazilor au fost aprobate cu sprijinul unor consilieri PSD, sub protectia votului secret.

REFERENDUM. Ieri insa, PSD-istii au votat impotriva si chiar au cerut sa se faca referendum pentru a se afla daca populatia din zona este de acord sau nu cu amplasarea Pasajului suprateran de la Basarab. Basescu a raspuns ca referendumul a fost facut la 6 iunie, cand bucurestenii l-au ales pe el ca primar general. "Am discutat si cu premierul despre aceste proiecte si am obtinut spriji- nul lui. Evident la discutie nu au participat nici Enciu (n.r. - consilier PSD), nici Stan (n.r. - consilier PSD), care iau decizii in numele premierului", a spus primarul general al Capitalei. Atmosfera din sala de consiliu a fost animata si de cateva persoane care locuiesc in imediata apropiere a viitorului Pasaj Basarab. Ele i-au reprosat lui Basescu ca l-au ales ca primar general, dar nu vor sa fie ignorate si sa nu se tina cont si de problemele lor. De asemenea, a fost amanata si abrogarea proiectului de hotarare privind transferarea unui teren in suprafata de 52.700 metri patrati situat in Parcul Carol in vederea construirii Catedralei Neamului. Pentru moment, Patriarhia ramane cu terenul pentru Catedrala.

PROGRAM. Lucrurile au mers ca pe roate atunci cand a fost vorba insa de asa-zisa imbunatatire a climatului de viata in Bucuresti. Consilierii au cazut la pace si au votat o hotarare prin intermediul careia ii obliga pe locuitorii Capitalei sa-si spele trotuarele. Hotararea va fi aplicata din data de 15 august. Spalarea acestora se va face intre orele 7:00-12:00, in fiecare zi de sambata, in cazul persoanelor fizice, si in fiecare zi de luni, in acelasi interval orar, in cazul celor juridice.

AMENZI. Cetatenii vor mai fi obligati sa-si stranga gunoiul de la rigole si sa incheie contracte cu firmele de salubritate menajera pana la 1 septembrie. In plus, ei nu vor mai putea sa-si spele masinile pe spatiile verzi. Amenzile aplicate in astfel de cazuri vor fi intre unu si cinci milioane de lei pentru persoane fizice si intre 30-50 de milioane de lei pentru cele juridice. Nu s-a vorbit insa nimic despre firmele de salubrizare care ar trebui sa aiba mentionat in contract si curatarea trotuarelor. Si inca un lucru, primarul general a uitat sa le spuna bucurestenilor cu ce sa spele trotuarele, cu sampon, sapun, detergenti sau chiar cu periuta de dinti. (Monica Andrei)

×
Subiecte în articol: observator