x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paşaport pentru excelenţă

Paşaport pentru excelenţă

de Diana Scarlat    |    23 Feb 2011   •   17:51

Elevii pasionaţi de limba engleză primesc din partea Fundaţiei Dan Vioculescu pentru Dezvoltarea României o tabără de două săptămâni la Oxford. Elevii câştigători vor beneficia de o tabără de vară de două săptămâni la Oxford, examene de competenţă lingvistică, diverse cursuri şi dicţionare în limba engleză şi multe alte premii. Se pot înscrie elevii cu vârsta între 12 şi 17 ani, care cunosc limba engleză şi sunt pasionaţi de cultura Marii Britanii.

“Prin «Paşaport pentru excelenţă» ne propunem identificarea copiilor talentaţi, care să intre astfel în atenţia Fundaţiei Dan Voiculescu, pentru a fi susţinuţi în evoluţia lor. Încercăm să găsim, în felul acesta, noi metode de dezvoltare şi programe adaptate pentru nevoile şi interesul fiecărui copil în parte. Colaborarea cu cei mai buni din rândul celor înscrişi în acest concurs va continua şi după încheierea acestui concurs, sub forma unor programe care să vină în sprijinul nivelului lor de educaţie”, explică Trisi Nicoleta Cristea, director al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Primii elevi care se vor califica pentru cea de-a doua etapă a concursului vor fi anunţaţi pe 28 martie. Lista va fi însoţită şi de tema unui eseu pe care cei selectaţi îl vor redacta. Pe baza eseului şi cu ajutorul criteriilor anunţate, juriul va desemna cei mai buni 20 de copii şi tineri care vor participa, în Bucureşti, pe 30 aprilie şi 1 mai 2011 la un interviu, în urma căruia se vor anunţa câştigătorii “paşaportului pentru excelenţă”.

Concursul este organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu British Council şi Fischer International. Partenerul principal al concursului este Mirunette International Education, iar partenerii locali, Asociaţia Euroassist, Asociaţia de prietenie “Ille et Vilaine - Sibiu”, English Center Constanţa.

“Pentru că, de fiecare dată, în spatele performanţelor copiilor se află profesori dedicaţi, în cadrul concursului “Paşaport pentru excelenţă”  şi profesorii sunt premiaţi”, anunţă organizatorii concursului. Primii trei profesori cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie vor fi invitaţi să participe la o tabără de două săptămâni în Anglia, în vara anului 2011. Numele profesorilor vor fi completate în cadrul formularului cu care fiecare concurent se va înscrie în concurs. Pe întreaga durată a desfăşurării concursului va exista un top 10 al profesorilor cu cei mai mulţi elevi înscrişi pe siteul www.pasaportpentruexcelenta.ro.

Concursul “Paşaport pentru excelenţă” este recomandat de English Today - cel mai popular curs de limba engleză la nivel European. Cei care vor realiza cele mai bune fotografii sau imagini care ilustrează proverbul britanic “Learning is a treasure that will follow its owner everywhere" vor primi întreaga colecţie “English Today”, de 22 de volume cu ajutorul căreia, vor reuşi să folosească limba engleză fără probleme, şi mai mult, să susţină cu succes examenele pentru atestarea acestor cunoştinţe.

Concursul “Paşaport pentru excelenţă” are ca scop stimularea creativităţii copiilor şi tinerilor. Elevii înscrişi vor parcurge în cadrul concursului trei etape, fiecare dintre acestea evaluând, în limba engleză, competenţele şi abilităţile specifice fiecărui participant.

Pentru a oferi şansa unui număr cât mai mare de elevi din întreaga ţară de a fi evaluaţi şi premiaţi în cadrul Olimpiadelor Creativităţii, cei care doresc, se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil pe www.pasaportpentruexcelenta.ro, la categoria INSCRIERI CONCURS. În prima etapă, participanţii îşi vor demonstra creativitatea vizuală prin realizarea unei imagini reprezentative care va ilustra morala unui cunoscut proverb britanic. Aplicaţia va conţine şi un scurt text, în limba engleză, prin care ei vor motiva alegerea făcută.

×