x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

16 Iun 2012   •   17:14
Patriarhia: Crima oribilă din biserică arată starea de degradare şi de nesinguranţă din societate

Patriarhia Romana spune a aflat cu profunda uimire si durere de uciderea preotului Tudor Marin in biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din municipiul Focsani, judetul Vrancea, astazi, 16 iunie 2012.

"Este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un preot pasnic si venerabil este ucis cu cruzime. Aceasta crima oribila arata starea alarmanta de degradare, de violenta si de nesiguranta din societatea romaneasca de azi. Prin urmare, este nevoie ca si bisericile, fiind spatii de utilitate publica religioasa a comunitatilor locale, sa fie mai bine pazite si protejate. Familiei indurerate a Parintelui Tudor Marin si parohiei indoliate din Focsani Patriarhia Romana le adreseaza condoleante si se roaga Domnului Iisus Hristos sa odihneasca sufletul preotului Tudor Marin in ceata dreptilor", se arata in comunicat.

Preotul Tudor Marin din Focsani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost injunghiat, sambata, in biserica din Piata Unirii din municipiu.

Sub pretextul ca vrea sa il intrebe ceva pe preotul Tudor Marin, in varsta de 69 de ani, imediat dupa slujba, atacatorul a intrat in biserica, unde se afla doar parintele si femeia care vindea lumanari.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anuntata in jurul orei 10.30, la 112.

El a spus ca atacatorul este identificat, iar politistii au indicii despre locul in care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrarile si iesirile din oras, pentru prinderea acestuia.

Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti, care urmeaza sa preleveze probe ADN.

Piata Unirii, unde se afla biserica in care a fost ucis preotul, s-a umplut sambata de enoriasi, care il plang pe prelat.


×