x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia, după anunțul lui Cîțu privind Paștele: BOR se va organiza, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează

Patriarhia, după anunțul lui Cîțu privind Paștele: BOR se va organiza, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează

08 Apr 2021   •   14:02
Patriarhia, după anunțul lui Cîțu privind Paștele: BOR se va organiza, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează

Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Slujba de Înviere, în ritualul ortodox, spre deosebire de cel catolic, se desfășoară între orele 00.00-04.00.

„S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal.

„De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor. BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare”, a adăugat Vasile Bănescu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, pe Facebook, că propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5.00.

×
Subiecte în articol: slujba de inviere