x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia Română: Slujba de Înviere se va desfășura normal. Credincioșii vor putea merge să ia Lumină

Patriarhia Română: Slujba de Înviere se va desfășura normal. Credincioșii vor putea merge să ia Lumină

25 Mar 2021   •   13:52
Patriarhia Română: Slujba de Înviere se va desfășura normal. Credincioșii vor putea merge să ia Lumină

UPDATE: Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina.

Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Datele concrete legate de organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite.

Știre inițială: Potrivit surselor Antena 3, bisericile vor fi deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât credincioșii vor putea merge să ia Lumină.

În urma întâlnirii între premierul României, Florin Cîțu și reprezentanții cultelor, s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție. 

×
Subiecte în articol: biserici noaptea de inviere