x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se va desfășura slujba din Duminica Floriilor. Ce reguli trebuie să respecte românii

Cum se va desfășura slujba din Duminica Floriilor. Ce reguli trebuie să respecte românii

de Alice Petrescu    |    22 Apr 2021   •   14:18
Cum se va desfășura slujba din Duminica Floriilor. Ce reguli trebuie să respecte românii
Sursa foto: Ziarul Lumina al Patriarhiei Rom

Patriarhia Română a anunțat că evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) din acest an se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, slujba va avea loc în interior, cu participarea a cel mult 70 de credincioși.

Astfel, duminică de la ora 8,30 se va oficia slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic. Ulterior, aceste ramuri, împreună cu iconițe și pachețele cu anafură, vor fi împărțite la „Baldachinul Sfinților” credincioșilor prezenți.

De la ora 9.30, va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească la Altarul Mare de vară al Catedralei Patriarhale.
 

Floriile reprezinta cea mai importanta sarbatoare care vesteste apropierea Pastelui, simbolizand intrarea Domnului in Ierusalim. 

Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de „Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii îl „petrec” pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere

 

×
Subiecte în articol: Duminica Floriilor.