x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel face apel la rugăciune pentru victimele atentatului din New York

Patriarhul Daniel face apel la rugăciune pentru victimele atentatului din New York

04 Noi 2017   •   14:00
Patriarhul Daniel face apel la rugăciune pentru victimele atentatului din New York

Patriarhul Daniel a făcut, sâmbătă, un apel la rugăciune pentru victimele atacului terorist de la New York, exprimând "profunde sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul american greu încercat", precizează un comunicat de presă al Patriarhiei Române. 

"Văzând cu îngrijorare că tot mai mulţi oameni nevinovaţi cad victime ale atacurilor teroriste fanatice, este necesar să înmulţim rugăciunile pentru încetarea urii şi a violenţei care produc panică şi nesiguranţă în societate", se mai arată în comunicatul citat. 

Patriarhul îndeamnă la rugăciune, mai ales în zilele de 4 şi 5 noiembrie, pentru odihna sufletelor celor decedaţi în atacul terorist de la New York, pentru vindecarea celor răniţi şi pentru consolarea familiilor acestora. 

Un vehicul a intrat marţi după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu opt morţi şi 11 răniţi, iar şoferul a fost doborât de gloanţele poliţiei, potrivit surselor oficiale din cadrul poliţiei şi serviciilor de ambulanţă, citate de agenţiile de presă internaţionale. 

Autorul atentatului se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, este cetăţean uzbec, are 29 de ani, a sosit în SUA în 2010 şi figurează în arhivele Poliţiei pentru două delicte rutiere, a scris miercuri cotidianul spaniol El Pais.

AGERPRES

×