x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!

Patriarhul Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!

31 Oct 2015   •   11:52
Patriarhul Daniel, în urma incendiului din Capitală: Să unim rugăciunea cu fapta milostivă!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a adresat sâmbătă un mesaj de compasiune şi apel la solidaritate în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, îndemnând la unirea rugăciunii cu fapta milostivă pentru cei aflaţi în suferinţă.

"Cu multă tristeţe am aflat de tragedia provocată de un incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 27 de persoane, peste 160 au fost rănite, dintre care 146 au fost internate în 12 spitale din capitală. În aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii şi cunoscuţii celor decedaţi sau aflaţi în spitale, adresăm acestora cuvânt părintesc de compasiune şi de alinare sufletească. Suntem alături de cei aflaţi în suferinţă pe patul de spital şi ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor şi vindecarea lor. De asemenea, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat, să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor decedaţi din cauza incendiului şi să-i întărească sufleteşte pe cei îndoliaţi", afirmă întâistătătorul BOR, în mesajul transmis AGERPRES de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Totodată, Patriarhul solicită ca parohiile din Bucureşti cărora aparţin tinerii decedaţi sau cei afectaţi de arsuri "să ajute spiritual şi material familiile îndoliate şi familiile celor aflaţi în spitale. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale".

"Să unim rugăciunea cu fapta milostivă pentru toţi cei aflaţi în suferinţă!", mai afirmă patriarhul.

Sursa: AGERPRES 

×