x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel: Ne rugăm pentru tinerii de la Colectiv care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată şi violentă

Patriarhul Daniel: Ne rugăm pentru tinerii de la Colectiv care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată şi violentă

07 Noi 2015   •   18:12
Patriarhul Daniel: Ne rugăm pentru tinerii de la Colectiv care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată şi violentă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a rugat sâmbătă, la Mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Rădăuţi, pentru tinerii din clubul Colectiv din Bucureşti care "au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată, surprinzătoare şi violentă".

''Ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată, surprinzătoare şi violentă, tinerii de la clubul Colectiv din Bucureşti. Ne rugăm pentru ca bunul Dumnezeu să odihnească sufletul lor, în pacea, iubirea şi lumina Prea Sfintei Treimi. De asemenea, ne rugăm pentru ca Hristos Domnul, care a mângâiat pe văduva din Nain, pe femeia văduvă şi îndoliată care petrecea pe unicul drum pe unicul său copil, zicând: Nu mai plânge!, s-aducă mângâiere sufletească, s-aducă multă consolare în sufletele familiilor care-şi plâng morţii lor acum, familiile îndoliate şi îndurerate'', a spus patriarhul BOR.

Acesta a oficiat, la Mănăstirea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Rădăuţi, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi, iar în predica de final le-a vorbit credincioşilor despre semnificaţia acestei zile de sâmbătă, de pomenire a morţilor, denumită şi Moşii de toamnă.

''În această sâmbătă, arătăm prin rugăciune şi pomenire că rugăciunea este mai tare decât moartea, mai tare decât mormântul, mai tare decât timpul şi spaţiul care separă. Oriunde pomenim pe cei adormiţi în Domnul, îi simţim aproape şi ei ne simt aproape. Sufletul lor în ceruri simte că noi ne rugăm pe pământ'', le-a spus patriarhul Daniel credincioşilor. AGERPRES

×