x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul, spovedit de procurorul Voinea

Patriarhul, spovedit de procurorul Voinea

10 Ian 2005   •   00:00

Patriarhul Teoctist va da lamuriri procurorilor militari cu privire la unele aspecte legate de dosarul Revolutiei din decembrie 1989, dosar recent redeschis de generalul Dan Voinea.

ANDREEA TUDORICA, MIRUNA PASA

INTALNIRE. Teoctist va da lamuriri pentru Decembrie ’89
Prin vocea purtatorului de cuvant al Parchetului, Simona Frolu, anchetatorii explica nevoia acestor lamuriri "avand in vedere faptul ca in unele cimitire au avut loc incidente soldate cu moartea unor persoane". Potrivit sursei citate, Patriarhul Teoctist va da lamuririle solicitate in calitate de sef al Bisericii Ortodoxe Romane, si nu in calitate de martor. "Nu va fi o audiere propriu-zisa, ci o discutie in scop de documentare", a spus Simona Frolu. In dimineata zilei de ieri, generalul Dan Voinea, care conduce ancheta, a luat legatura cu seful de cabinet al Patriarhului Teoctist pentru a stabili o intalnire cu Patriarhul.

SI ILIESCU E PE LISTA. Dosarul privind aspecte legate de evenimentele din decembrie 1989 a fost redeschis la sfarsitul anului trecut la cererea Asociatiei "21 decembrie". Printre cei care vor fi audiati in calitate de martori se afla si fostul presedinte Ion Iliescu. Purtatorul de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu a putut furniza amanunte legate de aceasta audiere. "Data audierii domnului Iliescu nu a fost inca stabilita, dar este cert ca acesta nu va fi chemat la Parchet nici saptamana aceasta, nici cea viitoare, pentru ca mai sunt alte persoane de audiat inaintea sa", a conchis Simona Frolu.

×
Subiecte în articol: observator