Mai putin de o cincime dintre romani sunt dispusi "sa lupte" cu fortele proprii pentru a-si imbunatati conditiile de viata, iar cei mai multi sunt resemnati sau asteapta solutii de la Guvern sau autoritati in acest sens, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare a pietei GfK.
Autorii studiului au identificat trei categorii de persoane in acest sens, respectiv "suferinzii", adica cei care cred ca speranta si salvarea vin de la Guvern si autoritati si ca nu depinde de ei sa faca ceva pentru imbunatatirea conditiilor de viata, "luptatorii", cei care sunt dispusi sa-si asume riscuri pentru a avea o viata mai buna si totodata actioneaza singuri in acest sens, si "captivii", respectiv cei care nu mai au nicio speranta si sunt resemnati.
Un procent de 67% dintre romani intra in categoria "suferinzi", acestia sunt mai ales persoanele de peste 50 de ani, cu studii medii, pensionari si cu venituri medii spre reduse. In categoria "captivi" au fost inclusi 14% dintre romani, cei mai multi peste 60 de ani sau sub 20 de ani, cu studii cel mult medii, fara loc de munca si cu venituri reduse.
Doar 19% dintre persoanele intervievate sunt "luptatori", fiind in special tineri si persoane sub 40 de ani, cu educatie medie si superioara si cu venituri medii spre ridicate.
Mediafax