x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru drumuri naţionale, închise din cauza zăpezii

Patru drumuri naţionale, închise din cauza zăpezii

23 Ian 2011   •   09:36
Patru drumuri naţionale, închise din cauza zăpezii
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

147797-.jpg


Conform informaţiilor Infotrafic, traficul rutier este întrerupt din cauza zăpezii pe următoarele drumuri naţionale:

-DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, între localităţile Râmnicelu şi Băile (judeţul Buzău); pe raza judeţului Brăila există doar restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; devierea se face pe ruta DN2 Râmnicu Sărat – Focşani, DN23 Focşani – Brăila;
-DN2C Costeşti – Slobozia, între localităţile Costeşti şi Padina, judeţul Buzău; devierea se face pe ruta DN2 Costeşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia;
-DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea (drum naţional secundar); devierea se face pe DN23A Focşani – Ciorăşti;
-DN22D Măcin – Horia, judeţul Tulcea; devierea se face pe DN22 Gărvan – Isaccea – Tulcea;

021/9360- Telefonul Comandamentului Central de Iarnă

Poliţia recomandă conducătorilor auto să evite deplasările în zonele pentru care meteorologii au emis atenţionare cu cod galben. Înainte de a plecat totuşi la drum,  este bine să  sunaţi şi să cereţi detalii despre starea drumurile, la numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă). Mare grijă însă:  nu plecaţi la drum fără echiparea  autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă, mai ales când se parcurg distanţe lungi (lanţuri antiderapante, cauciucuri de iarnă, lopată, nisip, carburant suficient)

90 de tamponări în Capitală, 30 de tamponări în Buzău!
Din cauza zăpezii, de sâmbătă şi până duminică dimineaţă aproximativ 30 de tamponări şi ieşiri în fara şoselei au fost semnalate Poliţiei Buzău, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare. În Capitală, iarna şi-a pus amprenta asupra traficului rutier. În ultimele 24 de ore, potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră, în Bucureşti s-au înregistrat 90 de tamponări, nouă accidente cu victime ( şapte persoane rănite grav, trei rănite uşor.

Restricţii rutiere pentru maşinile de mare tonaj!
Ţinând cont de condiţiile meteorologice în judeţul Buzău vor fi luate măsuri de restricţionare a accesului tuturor autovehiculelor cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe trei drumuri naţionale.
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţii, indicaţiile poliţiştilor ce vor acţiona în filtrele instituite pe aceste drumuri şi să staţioneze pe raza localităţilor, pentru a nu rămâne înzăpezite.

Jumătatea de sud a ţării se află până în această seară, la ora 23.00, sub cod galben de ninsori şi vânt. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării va ninge pe arii extinse, mai abundent în numătatea de sud. În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vântul va sufla cu intensitate, viscolind zăpada.

Trenuri anulate din cauza ninsorii
Patru trenuri de călători care fac legătura între Bucureşti Obor, Feteşti şi Călăraşi au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului.
Potrivit CFR Călători, din cauza ninsorii şi a viscolului au fost anulate, duminică, trenurile Personal 8034 Feteşti - Bucureşti Obor, 8033 Bucureşti Obor - Feteşti şi 8021 Bucureşti Obor - Călăraşi Sud.

 

Vezi aici starea drumurilor naţionale

 

Vezi cum se circulă în Bucureşti pe webcam jurnalul.ro

 

Restricţii în şase judeţe din sudul ţării pentru maşinile de peste 3,5 tone

Traficul rutier pentru maşinile de peste 3,5 tone va fi restricţionat, astăzi, începând de la ora 14.00, pe DN2, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, decizia fiind luată în Comandamentul de iarnă, după ce a fost anunţat un nou val de ninsoare în jumătatea de sud.

Şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Lucian Diniţă, a declarat că toate autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone vor fi redirecţionat către parcări, începând cu ora 14.00, în urma deciziei luate în Comandmentul de iarnă de a restricţiona traficul pentru aceste maşini pe DN2, în cele şase judeţe.

El a precizat că în această dimineaţă a fost transmisă o nouă atenţionare privind un val de ninsoare în zona de sud a ţării, decizia privind restricţionarea circulaţiei în cele şase judeţe pentru maşinile de peste 3,5 tone fiind luată ca urmare a acestei avertizări.

Şeful Poliţiei Rutiere le-a recomandat şoferilor să nu circule pe drumurile comunale şi judeţene până când acestea nu vor fi curăţate de zăpadă.

Totodatră, Diniţă le-a recomandat şoferilor care pleacă la drum să pună lanţuri pe roţi şi să aibă la îndemână ustensile pentru deszăpezire.

 

 

×