x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru ofiţeri, daţi pe mâna instanţei

Patru ofiţeri, daţi pe mâna instanţei

de Violeta Fotache    |    07 Ian 2010   •   00:00

Patru ofiţeri au fost deferiţi ieri justiţiei de către procurorii militari anticorupţie pentru fraudarea examenului organizat din 2006 de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Buzău pentru ocuparea a 191 de posturi de subofiţeri.

Lt.col. (r) Florin Bologeanu, colonelul Gheorghe Zaplaic, lt. col. Ştefan Cosma şi cpt. Florentin  Nicolae, foşti ofiţeri la ISU Buzău, ajutaţi de unii membri ai comisiilor de concurs, au fraudat examenul susţinut în două sesiuni, prin modificarea rezultatelor la probele sportive şi prin supraevaluarea notelor la testul grilă. Potrivit comunicatului DNA, cei patru au favorizat direct 63 dintre candidaţi.

Totodată Florin Bologeanu şi Gheorghe Zaplaic, în calitate de preşedinte şi, respectiv, secretar al comisiilor de concurs, au sustras şi distrus o serie de documente întocmite şi semnate de membrii comisiilor la probele sportive, pentru a nu se putea stabili corectitudinea rezultatelor obţinute de candidaţi la aceste probe. Cei patru ofiţeri vor fi judecaţi la Tribunalul Militar Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator