x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru români, printre cei mai periculoşi infractori căutaţi în Marea Britanie

Patru români, printre cei mai periculoşi infractori căutaţi în Marea Britanie

04 Oct 2011   •   07:03
Patru români, printre cei mai periculoşi infractori căutaţi în Marea Britanie

Politia britanica a publicat astazi numele si fotografiile a 14 infractori straini care s-ar fi ascuns in Marea Britanie pentru a scapa de justitie. Printre acestia se afla si patru romani, Adrian Vasilescu, Ioan Cretu, Costin Cristian Stoica si Ion Ciprian Bobocel. Pe lista se mai afla sase polonezi si cetateni din Albania, Georgia, Australia si Italia.

Detectivii britanici au lansat o operatiune cu numele de cod "Sunfire", pentru a-i gasi pe cei 14 fugari. O parte dintre ei ar fi intrat pe teritoriul Marii Britanii legal, inainte de emiterea mandatelor de arestare, relateaza Daily Mail.

Unul dintre romanii cautati, Ioan Cretu, in varsta de 36 de ani, s-ar fi ascuns la Waterloo, dupa ce a omorat un barbat in Romania.

Adrian Vasilescu, in varsta de 31 de ani, s-ar ascunde in Manor Park, estul Londrei, dupa ce a fugit din Romania, unde este acuzat ca a taiat gatul unei persoane folosind o sticla de bere.

Al treilea roman cautat, Ion Ciprian Bobocel, in varsta de 27 de ani, este acuzat ca si-a lovit victima in cap, in timpul unui jaf din Romania. Si el ar fi in estul Londrei, dar are legaturi si cu Ilford, Dagenham si Essex.

Costin Cristian Stoica, in varsta de 23 de ani, este cautat in Romania pentru ca ar fi atacat o femeie cu spray toxic si i-ar fi furat geanta. Politia crede ca acesta se afla in nordul Londrei, unde ar lucra ca instalator sau electrician.

"Speram ca vigilenta populatiei ne poate ajuta sa ii gasim pe acesti oameni. Multi sunt considerati periculosi si nu ar trebui abordati", a declarat ofiterul care conduce operatiunea politiei britanice, Pete Rance.

"Tarile unde au avut loc aceste infractiuni vor acesti oameni pentru a-i deferi justitiei si este in interesul Londrei sa ajute la gasirea lor", a adaugat el.


×