x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pază slabă, jafuri multe

Pază slabă, jafuri multe

de Violeta Fotache    |    03 Feb 2010   •   00:00

Procurorul general al României spune că una dintre cauzele creşterii numărului de jafuri armate este paza slabă a instituţiilor bancare ori a caselor de amanet.



"Poliţiştii şi procurorii fac cercetări pentru depistarea autorilor jafurilor bancare ori la casele de schimb, dar prevenirea acestor infracţiuni este o atribuţie care aparţine altor instituţii. Este important ca împreună cu instituţiile din sistemul de ordine şi siguranţă publică să identificăm cauzele şi să dispunem măsuri pentru prevenirea lor", ne-a declarat procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi..

"Anul trecut au fost şapte jafuri armate, creşterea este îngrijorătoare în raport de cifrele anilor trecuţi. În majoritatea cauzelor, autorii jafurilor au fost identificaţi, dosarele au fost soluţionate cu trimiterea în judecată, în altele, cum este cazul de la Pasul Gutâi, au fost luate măsuri preventive şi urmează rechizitoriile. În cazul crimelor de la Braşov, urmărirea penală a fost începută pentru fapte şi în funcţie de rezultatele unor expertize pe care le aşteaptă procurorul de caz se va decide şi în privinţa începerii urmăririi penale împotriva persoanelor", ne-a declarat procurorul general.

×
Subiecte în articol: observator