x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL a cumpărat tăcerea revoluţionarilor

PDL a cumpărat tăcerea revoluţionarilor

de Petru Zoltan    |    21 Ian 2012   •   21:00
PDL a cumpărat tăcerea revoluţionarilor

Partidul Democrat Liberal a "cum­parat" tacerea revolutionarilor cu bani publici. In urma protestelor de amploare din Piata Universitatii, doi dintre liderii PDL, in speta Ioan Oltean si Mircea Toader, i-au convocat pe stabii revolutionarilor la sediul partidului, pentru a le cere sa inceteze orice forma de protest impotriva actualei puteri.

Concret, pe 20 ianuarie, la se­diul PDL si-au facut aparitia George Costin, Teodor Maries, Nicolae Ba­nutoiu, Victor Grigorescu, re­pre­zentand Blocul National al Re­vo­lutionarilor, Asociatia 21 Decembrie 1989 si CNS Cartel Alfa, pentru a semna protocolul cu cei doi li­deri ai partidului. In urma ne­go­cierilor, ministrul Finantelor impreuna cu revolutionarul-secretar de stat George Costin au fost desemnati sa gaseasca o solutie pentru a fi platite indemnizatiile revolutiona­ri­lor. Totodata, va fi modificata si com­pletata Legea 341 din 2004, prin care li se aduce recunostinta eroi­lor martiri si luptatorilor care au contribuit la Revolutia din 1989. In schimbul tacerii, George Costin vrea sa transforme nemultumirea re­volutionarilor intr-o megaafacere imobiliara, prin care sa im­bo­ga­teasca rapid peste noapte pe spatele oa­menilor care au de primit indem­ni­zatiile de revolutionari. Practic, el vrea ca toate sediile revolutionari­lor sa treaca gratis in proprietatea aso­ciatiilor de revolutionari, plus multe alte drepturi banesti. Toate aceste amendamente si modificari vor fi prezentate astazi grupului PDL din Camera Deputatilor, cu con­ditia ca: "Pana la realizarea celor inscrise in prezentul protocol se suspenda orice activitate publica si stradala a Asociatiei 21 Decembrie 1989, de la sediile PDL".

Dar cine este revolutionarul George Costin, care, pe langa functia de secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, figureaza si ca presedinte al Asociatiei "Decembrie 1989-Metrou". Inainte de Revolutie, ac­ti­vistul de partid Costin lucra la IMGB, fiind desemnat sef al garzilor patriotice din fabrica. Pe 17 decembrie 1989, garzile patriotice au fost inarmate si scoase in strada sa asigu­re linistea. Dupa fuga lui Ceausescu de pe 22 decembrie, Costin a schimbat macazul, transformandu-se in revolutionar. Potrivit declaratiei de avere, la 22 de ani de la Revolutie, Costin a primit de la Casa Nationala de Pensii o indemnizatie de peste un miliard de lei vechi, iar sotia sa, doar vreo 100 de milioane. Prin con­turi mai detine aproximativ trei miliarde de lei. O alta afacere du­bi­oa­sa in care a fost implicat a fost cea legata de terenul ANL din Ba­nea­sa, cand a incercat sa puna mana pe un teren de 100 de hectare aflate in domeniul public al statului. Dar in ultimii ani a castigat mult mai mult, pentru ca revolutionarii din organizatia sa au fost pusi sa-i ce­de­ze prin acte notariale un procent din indemnizatia primita retroactiv, din 2004 pana in prezent. Practic, fiecare revolutionar i-a cedat o su­ma cuprinsa intre 100 si 300 de mi­lioane de lei vechi, bani publici. Geor­ge Costin a refuzat sa co­menteze.

Dar secretarul de stat al revo­lu­tio­narilor a "confiscat" prin asociatia sa spatiul destinat mitingurilor din Cotroceni. La fel a procedat si in perioada protestelor la care au participat politistii si profesorii. Potrivit unor surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, pentru aceste servicii, George Costin ar urma sa fie rasplatit cu fotoliul de consul general al Romaniei in Italia.

×
Subiecte în articol: observator