Partidul Democrat Liberal a "cumparat" tacerea revolutionarilor cu bani publici. In urma protestelor de amploare din Piata Universitatii, doi dintre liderii PDL, in speta Ioan Oltean si Mircea Toader, i-au convocat pe stabii revolutionarilor la sediul partidului, pentru a le cere sa inceteze orice forma de protest impotriva actualei puteri.
Concret, pe 20 ianuarie, la sediul PDL si-au facut aparitia George Costin, Teodor Maries, Nicolae Banutoiu, Victor Grigorescu, reprezentand Blocul National al Revolutionarilor, Asociatia 21 Decembrie 1989 si CNS Cartel Alfa, pentru a semna protocolul cu cei doi lideri ai partidului. In urma negocierilor, ministrul Finantelor impreuna cu revolutionarul-secretar de stat George Costin au fost desemnati sa gaseasca o solutie pentru a fi platite indemnizatiile revolutionarilor. Totodata, va fi modificata si completata Legea 341 din 2004, prin care li se aduce recunostinta eroilor martiri si luptatorilor care au contribuit la Revolutia din 1989. In schimbul tacerii, George Costin vrea sa transforme nemultumirea revolutionarilor intr-o megaafacere imobiliara, prin care sa imbogateasca rapid peste noapte pe spatele oamenilor care au de primit indemnizatiile de revolutionari. Practic, el vrea ca toate sediile revolutionarilor sa treaca gratis in proprietatea asociatiilor de revolutionari, plus multe alte drepturi banesti. Toate aceste amendamente si modificari vor fi prezentate astazi grupului PDL din Camera Deputatilor, cu conditia ca: "Pana la realizarea celor inscrise in prezentul protocol se suspenda orice activitate publica si stradala a Asociatiei 21 Decembrie 1989, de la sediile PDL".
Dar cine este revolutionarul George Costin, care, pe langa functia de secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, figureaza si ca presedinte al Asociatiei "Decembrie 1989-Metrou". Inainte de Revolutie, activistul de partid Costin lucra la IMGB, fiind desemnat sef al garzilor patriotice din fabrica. Pe 17 decembrie 1989, garzile patriotice au fost inarmate si scoase in strada sa asigure linistea. Dupa fuga lui Ceausescu de pe 22 decembrie, Costin a schimbat macazul, transformandu-se in revolutionar. Potrivit declaratiei de avere, la 22 de ani de la Revolutie, Costin a primit de la Casa Nationala de Pensii o indemnizatie de peste un miliard de lei vechi, iar sotia sa, doar vreo 100 de milioane. Prin conturi mai detine aproximativ trei miliarde de lei. O alta afacere dubioasa in care a fost implicat a fost cea legata de terenul ANL din Baneasa, cand a incercat sa puna mana pe un teren de 100 de hectare aflate in domeniul public al statului. Dar in ultimii ani a castigat mult mai mult, pentru ca revolutionarii din organizatia sa au fost pusi sa-i cedeze prin acte notariale un procent din indemnizatia primita retroactiv, din 2004 pana in prezent. Practic, fiecare revolutionar i-a cedat o suma cuprinsa intre 100 si 300 de milioane de lei vechi, bani publici. George Costin a refuzat sa comenteze.
Dar secretarul de stat al revolutionarilor a "confiscat" prin asociatia sa spatiul destinat mitingurilor din Cotroceni. La fel a procedat si in perioada protestelor la care au participat politistii si profesorii. Potrivit unor surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul, pentru aceste servicii, George Costin ar urma sa fie rasplatit cu fotoliul de consul general al Romaniei in Italia.