x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL dă ordin de boicotare a Antenei 3 şi Realităţii Tv. Cristian Preda nu se supune: "Este o mare eroare"

PDL dă ordin de boicotare a Antenei 3 şi Realităţii Tv. Cristian Preda nu se supune: "Este o mare eroare"

09 Apr 2010   •   00:00

Eurodeputatul PDL Cristian Preda nu de gând să se supună directivei emise ieri de Biroul Permanent Naţional al partidului, potrivit căreia niciun membru de partid nu va mai trebui să onoreze invitaţiile primite din partea Antenei 3 şi Realităţii Tv. Preda critică decizia conducerii partidului, apreciind că "boicotarea presei este o mare eroare" şi decizia luată este una "pripită".Cristian Preda a anunţat, pe blogul său, că în această seară va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN în care s-a decis ca membrii partidului să nu mai meargă.

"Vineri seara de la 20h mă voi afla în studioul Antenei 3, ca invitat al Gabrielei Vrânceanu-Firea. În primul rând, mă simt, deci, obligat să mă ţin de cuvânt: după ce am acceptat invitaţia realizatoarei, nu pot să-i spun că nu mă duc. Nu se face… De altfel, consider că boicotarea presei e o mare eroare", mai scrie Cristian Preda pe blog.

El aminteşte că nu poate fi de acord cu o astfel de hotărâre de vreme ce, acum două zile, a criticat în Parlamentul European decizia premierului Republicii Srpska de a impune un boicot oarecum asemănător, chiar dacă era o miză politică diferită).

"Nu pot să spun una la Bruxelles, şi alta la Bucureşti. Convingerile sunt convingeri", subliniază Preda.

În opinia sa, boicotul decis joi seară la BPN e "un gest pripit".

"Chiar dacă e aşezată sub semnul unui condiţional - Ťpână când aceste posturi nu vor reveni la o informare critică, dar corectă a opiniei publiceť - decizia introduce o limitare a libertăţii de exprimare. Avem o responsabilitate publică şi nu o putem nesocoti atunci când ne irită comentariile adversarilor", mai scrie Preda.

Europarlamentarul PDL susţine totuşi că se poate, "în mod individual", refuza un realizator sau altul, un post de televiziune sau altul, aşa cum a procedat şi el, plecând chiar la un moment dat dintr-un studio, după ce a fost jignit de un alt invitat.

"Dar un partid politic care crede în libertatea ideilor şi în libertatea exprimării nu poate decide boicotul absolut. Nu suntem vedete de fotbal care - iritate de comentariile răutăcioase - hotărăsc să nu mai vorbească o vreme cu presa. Îmi dau seama că s-ar putea argumenta că o excepţie ar fi, totuşi, acceptabilă: boicotarea unui post extremist. Dar un asemenea post nu poate exista într-un stat de drept. Obiecţia cade", conchide Cristian Preda.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică dar corectă a opiniei publice. Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator