x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedeapsă maximă pentru ucigaşii medicinişti: 20 de ani după gratii

Pedeapsă maximă pentru ucigaşii medicinişti: 20 de ani după gratii

21 Ian 2011   •   10:20
Pedeapsă maximă pentru ucigaşii medicinişti: 20 de ani după gratii
Sursa foto: badpolitics.ro/

Sergiu Florea şi Carmen Bejan au fost condamnaţi joi de Curtea de Apel Timişoara la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unei persoane, Trifu Shrottu,  în vara lui 2009 într-un cămin al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Victima a murit în urma unor lovituri de cuţit, fiind ulterior tranşat în bucăţi şi băgat într-un geamantan. Iniţial cei doi au fost condamnaţi de Tribunalul Timişoara la 16 ani de închisoare.

Sergiu Florea a recunoscut, joi, în faţa Curţii de Apel Timişoara, că este vinovat de participarea la toate infracţiunile de care este acuzat, în timp ce Carmen Bejan a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, informează pressalert.ro, citat de realitatea.net.

"Dacă nu eram acolo, în camera de cămin, nu s-ar fi întâmplat nimic. Am participat la toate infracţiunile de care sunt acuzat. Am apărat-o pe coinculpată şi am lovit victima cu pumnii şi picioarele. Când încercam să o resuscitez, Carmen a venit din spate şi l-a lovit de câteva ori repede în inimă cu cuţitul. Eu am tăiat cadavrul", a susţinut Sergiu Florea. Carmen Bejan a refuzat să facă declaraţii în faţa Curţii de Apel Timişoara.

Crima care a şocat Timişoara

Trifu Shrottu a fost ucis în vara lui 2009.  "Portarul de la medicină a observat doi tineri care cărau un bagaj mare. A văzut nişte urme de sânge care duceau la un Mercedes, a anunţat poliţia, iar noi, când am deschis portbagajul, am găsit într-o valiză trupul unui bărbat de 65 de ani. În altă pungă se găseau picioarele lui. Avea în gură un căluş, o cârpă. Autoturismul este înmatriculat în Germania", declarau atunci reprezentanţii poliţiei timişorene.

Ulterior, potrivit anchetei, s-a stabilit că Shrottu venise în cămin pentru o partidă de sex oral contra sumei de 500 de euro.

Sentinţa dată joi de Curtea de Apel Timişoara poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


×