x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedeapsă redusă cu doi ani în cazul poliţistului lovit cu o sticlă în cap

Pedeapsă redusă cu doi ani în cazul poliţistului lovit cu o sticlă în cap

19 Dec 2011   •   18:46

Curtea de Apel Ploiesti a redus cu doi ani, prin sentinta pronuntata luni, pedeapsa de 12 ani de inchisoare aplicata de Tribunalul Dambovita lui Daniel Uta, zis Danezu, interlopul din Targoviste care i-a dat cu o sticla in cap politistului Codrut Oprea, care a intrat in coma dupa lovitura primita.

Sentinta pronuntata luni poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
In septembrie, Daniel Uta a fost condamnat de Tribunalul Dambovita la 12 ani de detentie, la care se adauga trei ani de interzicere a unor drepturi. In plus, prin sentinta data in septembrie inculpatul a fost condamnat la plata unor daune morale in valoare de o suta de mii de lei si plata serviciilor medicale catre spitalele in care partea vatamata a fost tratata, dar si la plata sumei de 6.299 de lei, reprezentand contravaloarea unui credit restant si a penalitatilor, credit facut de politist la o banca.
Prin sentinta de luni Curtea de Apel Ploiesti il exonereaza pe Uta de la plata creditului contractat de victima, mentinand obligativitatea condamnatului de a achita daunele morale si costurile spitalizarilor.
George Daniel Uta, zis "Danezu", in varsta de 22 de ani, care ar face parte din gruparea Ghenosu, este acuzat ca in septembrie 2010 l-a lovit cu o sticla in cap, intr-un bar din Targoviste, pe politistul Codrut Oprea de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita. Dupa ce l-a lovit pe politist, Uta a fugit de la locul faptei, fiind ulterior prins intr-un apartament din Bucuresti si arestat.

In urma incidentului, politistul Codrut Oprea a fost dus in coma la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost operat pentru un hematom cerebral.
Codrut Oprea a suferit, la spitalul din Capitala, doua interventii chirurgicale de mare risc pentru indepartarea hematomului de la nivelul creierului si pentru efectuarea unei decompresii cerebrale. Codrut Oprea a fost transferat la inceputul lunii noiembrie 2010 la o clinica specializata in neurochirurgie din Austria.
La 30 martie 2011, el a fost adus in tara si internat la Spitalul Militar din Capitala, Ministerul Administratiei si Internelor suportand costurile tratamentului. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Floreasca.

In urma apelului umanitar lansat de conducerea MAI, angajatii institutiei au contribuit benevol cu sume de bani pentru a sustine tratamentul politistului, fiind achitate astfel o parte din serviciile medicale. Totodata, societatea civila a sustinut apelul umanitar lansat de familie prin intermediul mass-media.
In 23 august, mama politistului a primit, la Spitalul Floreasca, decoratia Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler acordata fiului ei in 12 august de presedintele Traian Basescu. (I.B.)




×