x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedepsele în dosarul "Clanului Clămparu", majorate de Curtea de Apel Alba Iulia

Pedepsele în dosarul "Clanului Clămparu", majorate de Curtea de Apel Alba Iulia

12 Mar 2010   •   00:00

Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri, după rejudecarea dosarului "Clanului Clămparu", condamnarea la închisoare între 5 şi 13 ani pentru membrii clanului acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de proxenetism şi spălare de bani, în majoritatea cazurilor pedepsele fiind majorate.



Curtea de Apel Alba Iulia a judecat vineri apelurile înaintate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi de inculpaţi în dosarul "Clanului Clămparu", în care Tribunalul Sibiu a pronunţat la 20 iunie 2008 o sentinţă de condamnare a celor opt inculpaţi pentru săvârşirea, în principal, a unor infracţiuni de trafic de persoane, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat având drept scop comiterea de infracţiuni grave, proxenetism, spălare de bani, la pedepse cu închisoarea cuprinse între cinci ani şi nouă ani şi şase luni.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat vineri corespondentului Mediafax că magistraţii Curţii au admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au desfiinţat în parte sentinţa penală atacată şi, rejudecând cauza, au condamnat inculpaţii la închisoare între 5 şi 13 ani, la majoritatea membrilor grupării pedepsele fiind majorate faţă de cele primite iniţial.

Muntean a spus că, în urma deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, coordonatorul grupării, Ioan Clămparu, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, Dan Mihăilă ­ zece ani şi şase luni, Ovidiu Constantin Pop ­ nouă ani de închisoare, Marian Stanciu ­ opt ani şi şase luni, Bogdan Valentin Ciufu ­ opt ani de închisoare, Şamu Vilmoş ­ şapte ani şi şase luni, Cristian Ştefan Cioflan ­ şase ani de închisoare şi Cornel Popeanu ­ cinci ani de închisoare.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus deducerea din pedepsele aplicate a duratei reţinerii şi arestării preventive, mai puţin cu privire la Ioan Clămparu, acesta nefiind prins de poliţişti, astfel încât mandatul de arestare emis pe numele său nu a fost pus în executare. De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor şi a decis menţinerea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru toţi inculpaţii. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: observator