x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pelerinaj la moaştele Sfântului Nicolae

Pelerinaj la moaştele Sfântului Nicolae

de Luminita Ciobanu    |    05 Dec 2012   •   17:43
Pelerinaj la moaştele Sfântului Nicolae
Sursa foto: Luminiţa Ciobanu

La biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală a fost adusă şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei.
Bucureştenii, dar şi numeroşi credincioşi veniţi din felurite colţuri ale ţării, au poposit la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, aflată la Km 0 al Capitalei, pentru a se închina cu smerenie la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă), odor de preţ care se păstrează în acest sfânt lăcaş, de mai bine de 400 de ani, dar de suflet al voievodului Mihai Viteazul şi al soţiei sale, Doamna Stanca. În Ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii, preoţii şi credincioşii, cu ectenii şi rugăciuni, au participat la procesiunea religioasă de ocolire a Bisericii cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, precum şi cu sfintele relicve ale Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei la începutul secolului al VII-lea, ce au fost aduse la Biserica Sfântul Gheorghe Nou la această mare sărbătoare, de la Biserica Postelnicu Fir din Craiova, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. În ciuda frigului ce a cuprins ieri Bucureştiul, cu speranţă în ajutorul grabnic al Sfântului Ierarh Nicolae, tineri, bătrâni şi copii au aşteptat răbdători să ajungă la baldachinul ce adăposteşte moaştele celor doi mari Ierarhi. “Anul acesta, este o surpriză frumoasă pentru credincioşi că iată, Sfântul Nicolae l-a invitat pe Sfântul Ioan cel Milostiv la ziua sa de prăznuire şi este o bucurie pentru noi toţi. Sfântul Nicolae este iubit de biserică, de copii, de tineri, de bătrâni, fiindcă viaţa lui este o pildă de milostenie, de dragoste, de curăţenie, supranumit şi făcător de minuni, pentru că atât în timpul vieţii cât şi după ce a trecut în rândul Sfinţilor, s-a dovedit mare făcător de minuni mare binefăcător, vindecând pe mulţi care erau împovăraţi cu multe neputinţe, cu boli, cu duhuri rele şi cu tot felul de astfel de poveri. Joi, la Sfânta Liturghie îl avem mijlocul nostru pe Preasfinţitul Părinte Varlaam, vicar patriarhal, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Vor fi citite şi acatistele celor doi Sfinţi. Vineri, a doua zi după prăznuirea Sfântului, Sfintele moaşte vor rămâne în baldachinul din faţa bisericii până seara, târziu, până când toţi credincioşii care vor să aducă smerită închinare Sfântului Nicolae, precum şi Sfântului Ioan cel Milostiv, să o poată face”, a precizat părintele-profesor Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou.
Menţionăm de asemenea că preoţii vor fi prezenţi pe întreaga durată a manifestărilor religioase pentru a-i binecuvânta pe credincioşi.


×
Subiecte în articol: Sf Nicolae