x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Când vor primi românii pensiile recalculate? Anunț de ultimă oră: ”Vine talonul cu pensia deja mărită!”

Când vor primi românii pensiile recalculate? Anunț de ultimă oră: ”Vine talonul cu pensia deja mărită!”

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   07:00
Când vor primi românii pensiile recalculate? Anunț de ultimă oră: ”Vine talonul cu pensia deja mărită!”
Sursa foto: StefanRadosavljevic/Getty Images/iStockphoto

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat când vor primi românii pensiile mărite și ce va scrie pe noile taloane.

"Răspunsul meu este ferm și clar: avem o lege a pensiilor care va fi pusă în aplicare exact așa cum este, nu etapizat, iar da, începând din luna septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună pe lună, românii vor beneficia de recalculare.

În septembrie vine talonul cu pensia mărită. Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.

Fiecare român, fie că discutăm despre pensiile pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune.

Oricum, nicio pensie nu va scădea. Conform noii legi, va fi menținut cuantumul cel mai favorabil", a declarat ministrul Muncii la România TV, citat de DCBusiness.

Potrivit Antena 3 CNN, în ceea ce privește data la care intră pensiile în luna decembrie, președintele Casei Naționale de Pensii Publice a anunțat că nu vor fi întârzieri înainte de sărbători, în ciuda zilelor libere. 

"De când sunt președinte la Casa Națională de Pensii nu s-a întârziat absolut nicio zi. E aceeași procedură în fiecare an. Am făcut toate diligențele în acest sens.

Deja o parte din bani i-am virat Companiei Naționale Poșta Română începând chiar de săptămâna trecută - o sumă substanțială. Aproximativ 50% din suma pe luna decembrie am virat-o.

Urmează să facem plăți și după 1 Decembrie. Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face și ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp, așa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere.

Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari. Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie", a subliniat Daniel Baciu, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: pensii marite recalculare