x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionari: ”Este o minciună gravă că pensiile vor fi înghețate”.

Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionari: ”Este o minciună gravă că pensiile vor fi înghețate”.

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2024   •   14:00
Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionari: ”Este o minciună gravă că pensiile vor fi înghețate”.
Sursa foto: Antena 3 CNN

Ministrul Muncii a anunțat marți că pensiile lor nu vor fi înghețate. În plus, Simona Bucura-Oprescu anunță o nouă majorare.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, și președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, la Ministerul Muncii, au susținut o conferință de presă pe tema pensiilor, în contextul contestatei recalculări.

„Cei care atacă reforma susțin perpetuarea inechităților. Refuz orice încercare de dezbinare a pensionarilor, o politică a urii. Continui să apăr toate drepturile pensionarilor. Este o minciună că un milion de pensii vor fi înghețate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, în cadrul conferinței de presă de marți

Conform declarațiilor ministrului, „82,5% dintre pensii au crescut la recalculare”.

De la 1 ianuarie, se vor indexa cele 8 milioane de pensii care au crescut la recalculare.

„Nu am acceptat tăierea niciunei pensii. Am apărat acești pensionari pentru că nu este vina lor că legislația s-a modificat în ultimele decenii. Nedreptatea nu este la cei 4,4%, ci a fost la cei 82% dintre pensionari care au primit pensii mai mici decât ar fi avut dreptul”, potrivit ministrului Muncii și Solidarității Sociale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pensii recalculare indexare