x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatul aprobă proiectul de lege privind pensiile speciale

Senatul aprobă proiectul de lege privind pensiile speciale

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   12:39
Senatul aprobă proiectul de lege privind pensiile speciale

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a fost aprobat, miercuri, de Senat. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii și aprobării deputaților, apoi trimis președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat cu 79 de voturi „pentru” și 37 „împotrivă”.

„De principiu, proiectul prevede că nicio pensie de serviciu nu va mai putea depăși venitul din activitate, că pensiile de serviciu nu se mai indexează cu valoarea salariilor în plată, ci cu inflația, că pensiile mai mari decât salariul mediu, pentru partea de neconstributivitate vor fi impozitate cu 15%, că nu se mai pot cumula mai multe pensii de serviciu și vreau să vă spun că am făcut ieri, împreună cu colegii de la Casa de Pensii, mai multe rulări în datele din sistem și acest proiect duce la scăderi de până la 81% ale pensiilor de serviciu”, a spus în timpul dezbaterilor secretarul de stat în Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu.

Senatorii au dezbătut proiectul de lege privind pensiile speciale. „Sunt unii specializați în această sală care vin azi să stoarcă o lacrimă cetățeanului român”, spune Radu Oprea despre parlamentarii USR. Alina Gorghiu a cerut să nu se mai vorbească „despre generalul Ciucă în termenii ofensatori”.

Proiectul va fi trimis forului decizional, Camera Deputaților, apoi președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

Președintele Klaus Iohannis spunea, întrebat despre modificările aduse în Senat la proiectul pensiilor speciale, că nu comentează „legi care sunt pe parcurs parlamentar”: „Eu mă exprim atunci când ajunge legea pe masa mea”.

(sursa: Mediafax)

Modificările privind pensiile speciale, votate în Senat

×
Subiecte în articol: pensii speciale Senat