x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionari militari, în spital cu stări depresive din cauza pensiilor

Pensionari militari, în spital cu stări depresive din cauza pensiilor

16 Feb 2011   •   19:13

Trei pensionari militari din judeţul Vaslui au fost internaţi în spital doar într-o singură zi, cu stări depresive, fiind afectaţi, potrivit declaraţiilor pe care le-au dat medicilor specialişti, de scăderea cuantumului pensiilor din luna ianuarie a acestui an.

Cu vârste cuprinse între 60 şi 65 de ani, cei trei pensionari militari au ajuns cu o stare de anxietate accentuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde, în urma consultaţiilor făcute de către medicii specialişti, au fost internaţi pentru tratament.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, pensionarii militari care au ajuns la spital au suferit o traumă psihică, pe fondul scăderii cuantumului pensiilor începând cu luna ianuarie 2011.

"Cei trei pacienţi au fost vădit afectaţi de diminuarea veniturilor prin scăderea pensiilor. Ei au suferit tulburări depresive când au văzut cupoanele de pensii pe luna ianuarie, ajungând la spital cu stări accentuate de anxietate. Acum se află sub tratament şi sub stricta supraveghere a medicilor specialişti astfel încât să fie prevenită apariţia complicaţiilor", a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Potrivit sursei citate, acesta este un caz special în care trei persoane din aceeaşi categorie socială ajung la spital cu probleme psihologice într-o singură zi.

×