x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii, afectati de greva postasilor

Pensionarii, afectati de greva postasilor

15 Apr 2005   •   00:00

Pensiile, scrisorile si felicitarile de Pasti risca de luni sa nu mai ajunga la destinatie. Postasii ameninta ca vor intra in greva generala in noaptea de duminica spre luni, in urma esuarii negocierilor cu administratia.

RESPINGERE. Mariana Kniesner, vicepresedinte al Blocului National Sindical (BNS), confederatie la care sunt afiliate si sindicatele din Posta, a declarat ca in timpul negocierilor a fost respinsa cererea sindicalistilor de majorare a salariilor cu 16 la suta. Mariana Kniesner a mai spus ca greva generala ar urma sa se desfasoare pe parcursul a zece zile lucratoare, timp in care serviciile Postei Romane vor fi paralizate. Sindicalistii au decis sa organizeze direct greva generala, fara a mai recurge inainte la o greva de avertisment. Angajatii din Posta au un salariu net de 4.500.000 lei, sustine liderul sindical. Bugetul pentru anul 2005 al Companiei Posta Romana permite o majorare cu doar trei la suta a salariilor, ceea ce inseamna 100.000 de lei in plus pentru fiecare angajat, potrivit Marianei Kniesner. Liderul sindical spera ca, in urma acestei actiuni de protest, administratia sa rezolve cererile protestatarilor privind cresterea salariilor.

MONITORIZARE. Compania Nationala Posta Romana(CNPR) este una din societatile aflate pe lista de monitorizare din punct de vedere al bugetului. Aceasta masura presupune limitarea cresterilor salariale in cadrul societatilor monitorizate de stat la patru la suta in plus, in 2005, fata de anul trecut. O data cu includerea CNPR pe lista societatilor monitorizate au avut loc numeroase proteste ale sindicalistilor, acestia spunand ca societatea nu ar trebui supusa acestui regim, intrucat nu are pierderi sau datorii la buget. (Radu Crivat)

×
Subiecte în articol: observator