x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii militari mărşăluiesc pe Calea Victoriei

Pensionarii militari mărşăluiesc pe Calea Victoriei

24 Ian 2011   •   13:20

Aproximativ 2.500 de pensionari militari mărşăluiesc pe Calea Victoriei, o delegaţie formată din reprezentanţi ai SCMD depunând o somaţie-protest la Ministerul de Interne. Protestatarii au plecat din Piaţa George Enescu, la ora 11.30, după ce o delegaţie formată din reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) au depus un protest la Ministerul de Interne.

Protestatarii scandează "Jos dictatorul!", "Jos tiranul!", "Nu vă fie frică şi Băsescu pică". Ei au scandat, de asemenea, "Ieşi afară din ţară, javră ordinară" şi "Afară cu mafia din ţară".

În dreptul Ministerului de Interne, protestatarii, care sunt însoţiţi de o fanfară, au scandat "Igaş, nu uita, a trecut vremea ta" şi "Igaş tâmplarul ne-a adus amarul", iar fanfara a intonat Marşul funebru.

Protestatarii s-au oprit pentru câteva secunde în faţa Cercului Militar Naţional, la Piaţa Tricolorului, unde au intonat imnul naţional. De asemenea, ei au scandat pe tot traseul "Unitate" şi "Români, veniţi cu noi", fiind aplaudaţi de unii trecători. De asemenea, persoane care lucrau la magazine şi firme aflate pe traseu au ieşit la uşi şi ferestre, fotografiindu-i pe protestatari şi în unele cazuri încurajându-i.

Protestatarii îşi continuă deplasarea către Palatul Parlamentului, următoarea oprire fiind la sediul SRI, unde ei vor depune de asemenea un protest.

În documentul intitulat "Ultimatum (Somaţie)", SCMD îi "somează" pe premierul Emil Boc, miniştrii Gabriel Oprea, Traian Igaş, Ioan Botiş, Cătălin Predoiu, Gheorghe Ialomiţianu şi directorul SRI George Maior să întrerupă procedurile de aplicare retroactivă a Legilor 119 şi 263 din 2010 şi să respecte Constituţia, care stipulează că o lege nu poate dispune decât pentru viitor.

De asemenea, SCMD cere anularea HG 735/2010 şi a hotărârilor MApN, MAI şi SRI de emitere a unor noi decizii de pensii şi de continuare a "recalculării" drepturilor pensionarilor militari. Sindicatul mai cere guvernanţilor să renunţe la decizia de impozitare suplimentară cu 5,5% a pensiilor mai mari de 740 de lei, atât civile cât şi militare. În finalul somaţiei, reprezentanţii SCMD arată că în cazul în care problemele semnalate nu vor fi îndreptate, vor considera că Guvernul respinge dialogul şi vor convoca, în 1 martie, în faţa Guvernului, pensionarii militari şi civili afectaţi de aceste măsuri.

×