x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensionarii, scoşi în stradă de măsurile Guvernului

Pensionarii, scoşi în stradă de măsurile Guvernului

de Diana Scarlat    |    30 Mar 2011   •   11:25

Zeci de pensionari au protestat la sediul PDL, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, faţă de măsurile luate de guvern în cazul lor.

UPDATE: Protestul pensionarilor s-a încheiat la Ministerul Sănătăţii.

Pensionarii au ieşit dezamăgiţi de la negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. "Ne-au spus că nu ne pot rezolva problemele, pentru că ţine totul de Casa de asigurări de Sănătate, nu de ei. Ne vom întoarce la Bucureşti să pichetăm sediul Sasei de Asigurări. "Despre cei 5,5% ne-au spus că vor analiza şi ne vor da un rspuns în două săptămâni", a declarat Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader. 

Toader a adaugat că pensionarii au venit pentru "că sunt bolnavi şi nu pot să se trateze la Viena". 

"Îi cerem ministrului Cseke Attila să îşi dea demisia dacă nu rezolvă problema coplăţii. Altfel, vom veni în fiecare lună să protestăm la Bucureşti, pentru că nu mai putem suporta situaţia", a spus Cristea Toader.



Traian Dragomir, reprezentantul Federaţiei de Pensionari din sistemul public din România a declarat că pe lista nemulţumirilor se află valoarea punctului de pensie dar şi politica proastă a guvernului privind situaţia pensionarilor.

UPDATE: Ministrul Ioan Botiş a ieşit în mijlocul pensionarilor, în stilul său caracteristic, primind urări de bine în mica baie de mulţime şi chiar sărutul câtorva pensionare foarte emoţionate de întâlnirea de gradul trei.

Protestatarii l-au sfătuit să nu mai plece urechea la ce spun ceilalţi" şi să-i ajute în lupta lor cu sistemul.
"Nu le-am promis nimic pensionarilor, dar i-am invitat la o întâlnire joia viitoare, pentru a discuta punct cu punct problemele lor", a declarat ministrul Muncii.

Liderul pensionarilor protestatari, Cristea Toader, preşedintele Alianţei EuroPensionarilor din România, a declarat că speră să găsească soluţii pentru toate revendicările împreună cu ministrul, în cadrul întâlnirii de săptămâna viitoare.


×