x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru fericirea lui Băsescu, un medic se declară prost

Pentru fericirea lui Băsescu, un medic se declară prost

31 Mar 2010   •   00:00

Medicul clujean Mircea Ioan Bârsan, Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii N Stăncioiu Cluj-Napoca, a adresat o scrisoare deschisă lui Traian Băsescu în care îşi exprimă poziţia faţă de modul în care a fost calificată pregătirea medicilor români.



Stimate Domnule Preşedinte,
Subsemnatul Prof. Dr. Mircea Ioan Bârsan - Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului Inimii N Stăncioiu Cluj-Napoca, în calitate de medic în sistemul sanitar românesc din anul 1962 (rezident, medic specialist, medic primar), având în curând 65 de ani, vă mulţumesc Dvs. - Preşedintele României - pentru faptul că mi-aţi atras atenţia în timp util, în prag de pensionare, despre faptul că toată viaţa mea am fost un prost, poate chiar un tâmpit, exercitând profesia de medic.

Dacă nu ar fi fost făcută public părerea Dvs. despre medicina română, în prostia mea aş fi vrut să continui să tratez pacienţii, să îi diagnostichez greşit şi să operez persoane sănătoase.

Deşi bătrân, îmi aduc aminte că, încă din vremea Preşedintelui Nicolae Ceauşescu, ori de câte ori se afla la ananghie, se dădea vina pe doctori.

În acest sens şi pe această cale vreau să atrag atenţia colegilor mei mai tineri să accepte miile de posturi din Anglia, Franţa, Suedia, Norvegia, etc. disponibile pentru medicii români incapabili. De asemenea, îi voi ruga pe colegii mei mai în vârstă să vă transmită şi dânşii gândurile proprii.
Cu mulţumiri,
Prof. Dr. Mircea Ioan Bârsan
Cluj - Napoca, 30.03.2010

scrisoare postata pe blogul lui Iosif Buble - Pesurse.ro

×
Subiecte în articol: observator