x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru ministrul Elena Udrea, Aiudul e comună, nu municipiu

Pentru ministrul Elena Udrea, Aiudul e comună, nu municipiu

de Lucian Dobrater    |    29 Iun 2011   •   21:00
Pentru ministrul Elena Udrea,  Aiudul e comună, nu municipiu

Deputatul PNL de Alba Calin Potor a adresat o interpelare parlamentara ministrului Dezvoltarii Regionale si Tu­rismului, Elena Udrea, pe tema strategiei privind asigurarea apei po­tabile. 'In ciuda progreselor din ultima perioada, 30% din populatia Romaniei nu beneficiaza in prezent de apa curenta si recurge la hidrofoare sau pompe pentru a avea apa la robinete. Este stiut faptul ca Romania nu are, la ora actuala, o resursa de apa asigurata pentru toti locuitorii, fapt ce ne situeaza intre ultimele tari din Europa. In aceste conditii, va intreb cu respect doamna ministru care este strategia ministerului pe care-l conduceti in ceea ce priveste asigurarea apei potabile pentru locuitorii tarii, si, punctual, cum se situeaza judetul Alba din acest punct de vedere', se arata in documentul trimis de Potor ministrului Udrea.

In raspunsul adresat deputatului libe­ral, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a precizat ca 'in cadrul Subgrupului privind alimentarea cu apa, in acest an sunt finantate obiecti­vele de investitii din urmatoarele co­mune ale judetului Alba: Mihalt, Unirea, Cergau, Rosia de Secas, Aiud, Sibot, Metes, Valea Lunga, Sancel, Livezile, Farau'. 'Mentionam ca, de la inceputul derularii acestui Subprogram si pana in prezent, in judetul Alba au fost finantate 73 de obiective de investitii, din care un numar de 51 au fost receptionate, iar 22 se afla in curs de executie', se mai arata in documentul trimis de Elena Udrea deputatului liberal. Calin Potor nu s-a aratat mirat de faptul ca ministrul Elena Udrea nu stie faptul ca localitatea Aiud nu este nici comuna, nici oras, ci ditamai municipiul. 'Nu este prima data cand ministrii guvernului boc cu 'b' mic fac gafe incredibile, fie ele de gramatica, ortografie, geografie sau bun simt.

Daca doamna Udrea spunea cu ani in urma ca Norvegia este republica si face parte din UE, iar mai recent ca exista judetul Ti­mi­soara, nu ma mai mir ca mu­nicipiul Aiud a ajuns pentru dansa comuna, in ciuda reputatiei sale de sute de ani. Probabil ca doamna ministru are prea multe proiecte pe cap... dar este inadmisibil ca un ministru al turismului sa nu cunoasca notiuni minime de geografie. Cat despre 'maretele rea­lizari' ale ministerului pe care il conduce, probabil ca doamna ar trebui sa ia teritoriul Romaniei la picior, sau la toc daca vreti, pentru a identifica adevaratele doleante ale oamenilor la fa­ta locului. Poate va ajunge si in co­muna... Aiud, unde va fi primita cu paine si sare', a subliniat deputatul Calin Potor.

×
Subiecte în articol: observator