x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii DIICOT la hoţii de utilaje europene

Percheziţii DIICOT la hoţii de utilaje europene

de Violeta Fotache    |    14 Apr 2011   •   18:40

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Biroul Teritorial Hunedoara au  efectuat  33 de  percheziţii domiciliare în Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa Năsăud, Argeş şi în mun. Bucureşti, în vederea  destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de  furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene.

În perioada 2008-2011, membrii grupării au furat utilaje agricole şi utilaje de construcţii, pe care le-au transportat în România, falsificând documentele de provenienţă şi prin contrafacerea seriilor de identificare.

Utilajele erau apoi vândute la jumătate din valoarea reală a acestora. Valoarea estimată a prejudiciului este de patru milioane şi jumătate de Euro. Procurorii DIICOT au identificat şi reţinut 50 de astfel de  utilaje.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile  judiciare din Franţa, Italia, Olanda, Grecia şi Ungaria.

Tot în această cauză, în cursul lunii noiembrie 2010,  au fost arestaţi şapte inculpaţi, iar  în ianuarie 2011 alţi 12 membri ai grupării.

La sediul D.I.I.C.O.T. –Biroul Teritorial Hunedoara sunt audiate 23 de persoane.

×
Subiecte în articol: utilaje diicot perchezitii