x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Argeş, Gorj şi în Bucureşti la persoane bănuite că au înşelat prin metoda 'Accidentul'

Percheziţii în Argeş, Gorj şi în Bucureşti la persoane bănuite că au înşelat prin metoda 'Accidentul'

20 Oct 2015   •   09:38
Percheziţii în Argeş, Gorj şi în Bucureşti la persoane bănuite că au înşelat prin metoda 'Accidentul'
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Poliţiştii efectuează, marţi, cinci percheziţii în judeţele Argeş şi Gorj, precum şi în Bucureşti la suspecţi bănuiţi de înşelăciune prin metoda "Accidentul", cu un prejudiciu de 60.000 de lei, informează un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost puse în executare trei mandate de aducere, iar la acţiune participă 50 de poliţişti din Braşov, 10 de la IPJ Gorj şi 10 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Grupul vizat de anchetă era format din persoane deţinute într-un penitenciar şi complici aflaţi în libertate, care ar fi contactat victimele telefonic, arată IGPR.

"Cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcţii oficiale şi le-ar fi adus la cunoştinţă faptul că o rudă a lor sau o cunoştinţă ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie şi au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare", se precizează în comunicat.

Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poştale sau companii de servicii financiare prin transfer de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 60.000 de lei.

Activităţile beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Agerpres

×