x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Capitală şi trei judeţe, într-un dosar de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc, audiaţi la DNA Braşov

Percheziţii în Capitală şi trei judeţe, într-un dosar de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc, audiaţi la DNA Braşov

15 Oct 2014   •   09:12
Percheziţii în Capitală şi trei judeţe, într-un dosar de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc, audiaţi la DNA Braşov
UPDATE 14:15 - Viorel Hrebenciuc a declarat, la ieşirea din sediul DNA Braşov, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul unor retrocedări ilegale. El a menţionat că sunt mai multe infracţiuni pentru care a fost audiat referitoare la Legea 78/2000. "Mă voi prezenta cu avocatul ori de câte ori voi fi chemat", a precizat Viorel Hrebenciuc. Întrebat de jurnalişti dacă se pune problema ridicării imunităţii sale, Viorel Hrebenciuc a declarat că procurorii vor stabili acest lucru.

UPDATE 12:13
- Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a ajuns, astăzi, însoţit de un jandarm, la sediul DNA Braşov, unde urmează să fie audiat în dosarul retrocedărilor ilegale. Întrebat în ce calitate a fost chemat, Hrebenciuc a răspus: "Nu ştiu, o să văd înăuntru".

UPDATE 11:10
- Secţia pentru judecători a CSM a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor Roxana Anca Adam, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Lorand Andraş Ordog şi Gabriel Uţă, judecători la Tribunalul Covasna, implicaţi în dosarul de retrocedări ilegale ale unor terenuri.

Potrivit unui comunicat al CSM, Secţia a încuviinţat şi efectuarea percheziţiei la locul de muncă al Roxanei Adam, precum şi efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă în cazul celorlalţi doi magistraţi. Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către DNA - Serviciul Teritorial Braşov.

UPDATE 10:50
- Ilie Sârbu se află la Direcţia Naţională Anticorupţie Braşov, în acest moment fiind audiat de procurori în dosarul retrocedărilor ilegale, potrivit Antena3.

Deputatul PSD Ioan Adam, un renumit avocat din Braşov, a ieşit astăzi,  în jurul orei 10:15, de la sediul DNA Braşov, fără să facă declaraţii despre scopul întâlnirii cu procurorii anticorupţie. Avocatul acestuia a declarat presei că, împreună cu clientul său, au fost la DNA "pentru probleme profesionale confidenţiale".
....................................................

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de aproximativ 90.000 ha de teren forestier şi 100 ha teren agricol.

Potrivit unui comunicat DNA, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 25 de locaţii situate în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, din care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, în cauză sunt implicaţi 3 judecători - doi de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov. De asemenea, mai sunt vizaţi doi avocaţi, unul din Baroul Braşov şi unul din Covasna.

Aceleaşi surse au precizat că avocaţii sunt soţii a doi dintre judecători, iar avocatul din Braşov ar fi parlamentarul Ioan Adam. Sursele citate susţin că retrocedările vizează mari terenuri din Comăneşti, Palanca, Brătuleşti, Dofteana.

×