x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în cinci judeţe, la falsificatorii de carduri. Cetăţeni americani, victimele infractorilor

Percheziţii în cinci judeţe, la falsificatorii de carduri. Cetăţeni americani, victimele infractorilor

30 Aug 2012   •   07:51
Percheziţii în cinci judeţe, la falsificatorii de carduri. Cetăţeni americani, victimele infractorilor

Politistii si procurorii efectueaza, in aceasta dimineata, 15 perchezitii in judetele Constanta, Braila, Galati, Cluj si Dolj, pentru destructurarea unui grup infractional specializat in furturi de pe cardurile unor cetateni americani. Prejudiciul a fost estimat la peste 100.000 de euro, anunta IGPR.

In perioada martie 2011- august 2012, membrii grupului infractional organizat au desfasurat activitati infractionale din domeniul criminalitatii informatice, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

"Astfel, prin activitati de tip phishing, vishing si spam, pe servere inchiriate si cu ajutorul unor aplicatii informatice, suspectii au obtinut zeci de mii de numere de carduri apartinand unor cetateni americani, sub pretextul blocarii conturilor despre care partile vatamate fusesera anuntate anterior ca au fost compromise, conform sursei citate.
Ulterior obtinerii datelor, suspectii ridicau in mod ilegal sumele de bani aferente cardurilor bancare, cauzand un prejudiciu estimat la peste 100.000 de euro.
Pe parcursul desfasurarii cercetarilor, politistii romani au cooperat cu lucratori ai Secret Service din cadrul Ambasadei S.U.A. la Bucuresti", se arata in comunicatul IGPR.

"Fata de membrii grupului infractional organizat se efectueaza cercetari pentru aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup infractional organizat, acces, fara drept, la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispozitie a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plata electronica si punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica", se mai arata in comunicat.


×