x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Craiova, la hoţii din bancomate: Gruparea acţiona în SUA şi Mexic

Percheziţii în Craiova, la hoţii din bancomate: Gruparea acţiona în SUA şi Mexic

29 Mar 2012   •   07:11
Percheziţii în Craiova, la hoţii din bancomate: Gruparea acţiona în SUA şi Mexic

Procurorii DIICOT au efectuat, in aceasta dimineata, mai multe perchezitii in judetul Dolj. Sunt vizati membrii unei grupari specializate in furturi din bancomate, care actionau in SUA si Mexic. Prejudiciul se ridica la aproximativ 500.000 de dolari.

"Reteaua actiona in Mexic si Statele Unite. Membrii gruparii se ocupau cu clonarea de carduri, apoi banii ii trimiteau in Europa, iar ulterior ajungeau in Romania. Intregul prejudiciu se ridica la 500.000 de dolari", a declarat seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, comisar-sef Silviu Vacaru, citat de Mediafax.

In timpul perchezitiilor, la una dintre casele unde anchetatorii au descins a fost descoperita suma de 50.000 de dolari. De asemenea, asupra unuia dintre suspecti s-au descoperit 123.000 de dolari, pe care barbatul nu i-a putut justifica.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii produc sau achizitioneaza aparatura de skimming, pe care apoi o utilizeaza pe teritoriul Romaniei dar si in Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau SUA, in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM.

Datele de identificare copiate sunt folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru extragerea unor sume substantiale de bani din conturile titularilor, indeosebi in SUA.

×