x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în judeţul Gorj la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri; opt mandate de aducere

Percheziţii în judeţul Gorj la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri; opt mandate de aducere

02 Mar 2019   •   14:50
Percheziţii în judeţul Gorj la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri; opt mandate de aducere

Poliţiştii antidrog şi procurori DIICOT Gorj au efectuat, vineri, percheziţii la mai multe persoane suspectate de trafic de droguri, în urma cărora au fost puse în executare opt mandate de aducere, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Ieri dimineaţă, poliţiştii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurori DIICOT din Gorj au descins la şapte locuinţe din judeţ, fiind puse în executare opt mandate de aducere. Au fost vizate persoane bănuite de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu droguri de risc. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 60 de grame de seminţe de cannabis, un kilogram de muguri de cannabis, un grinder de mărunţire a fragmentelor vegetale, două cântare de precizie, două ţigarete confecţionate artizanal ce conţin fragmente vegetale, foiţe folosite pentru confecţionarea ţigărilor, un pistol cu capsule CO2, patru butelii cu gaz, un recipient cu bile din plastic, cinci telefoane mobile, o tabletă şi 2.500 de lei", se arată într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES de IGPR.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, jandarmilor şi luptătorilor pentru acţiuni speciale din Gorj.

În urmă cu trei zile, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Oradea au prins în flagrant delict doi tineri, având asupra lor peste 230 de grame de cannabis.

Din cercetări a reieşit că cei doi ar fi primit coletul cu droguri de risc din Spania, în vederea consumului propriu, dar şi pentru a fi oferit altor persoane din anturajul lor. În cauză, s-a dispus reţinerea celor doi, iar ulterior măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe 26 februarie, tot în judeţul Bihor, au fost prinse în flagrant delict două persoane bănuite de trafic de droguri de risc, într-o parcare din Oradea, în timp ce comercializau două kilograme de rezină de cannabis (haşiş). Aceştia au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bihor.

La aceeaşi dată, la locuinţa unui bărbat din judeţul Olt, a fost descoperită şi indisponibilizată o plantaţie de cannabis indoor, ce cuprindea 29 de ghivece cu rădăcini şi o instalaţie completă pentru însămânţarea şi creştere a plantelor, aminteşte IGPR.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gorj droguri diicot