x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Maramureş şi Timiş: 21 de persoane, reţinute pentru furturi în Franţa

Percheziţii în Maramureş şi Timiş: 21 de persoane, reţinute pentru furturi în Franţa

05 Apr 2011   •   08:42
Percheziţii în Maramureş şi Timiş: 21 de persoane, reţinute pentru furturi în Franţa

21 de persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor din Maramureş şi Timiş. Anchetatorii au informaţii că suspecţi jefuiau turişti şi prădau magazine pe teritoriul statului francez. Paguba se ridică la aproximativ trei milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise în staţiuni franceze de către cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 - martie 2011. Marfa sustrasă constă, în mare parte, din bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice.

Procurorii DIICOT au acţionat simultan cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germania şi Ungaria.

Parchetele pe lângă Curţile de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoara urmează a dispune reţinerea inculpaţilor şi sesizarea Curţilor de Apel competente.

În prezent au loc percheziţii şi în Sibiu,  într- un dosar de trafic de persoane. Sunt vizate 11 persoane care falsificau paşapoarte. Opt dintre suspecţi au fost deja reţinuţi, iar ceilalţi trei sunt daţi în urmărire.  Aceştia sunt acuzaţi că au falsificat paşapoarte pentru cei care nu aveau dreptul să intre în Uniunea Europeană.

×